Pojedite Varufakisa, Ciprasa, Šojblea, slatku Angelu Merkel

Jorgos Krisidis iz Grčke se u Njemačku doselio 1984. godine, pa su ga kao Grka u Njemačkoj dodatno zanimali događaji u vezi grčke krize, a cijela situacija mu je bila i inspiracija
0 komentar(a)
Janis Varufakis, Aleksis Cipras, Foto: Reuters
Janis Varufakis, Aleksis Cipras, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.08.2015. 10:47h

Vlasnik restorana "Z" u Berlinu odlučio je grčko-njemačka previranja oko otplate duga okrenuti u svoju korist, pa je meni u potpunosti nazvao po glavnim akterima krize, piše portal 24sata.hr.

Jorgos Krisidis iz Grčke se u Njemačku doselio 1984. godine, pa su ga kao Grka u Njemačkoj dodatno zanimali događaji u vezi grčke krize, a cijela situacija mu je bila i inspiracija.

Odlučio je smisliti jelovnik koji će nositi imena glavnih aktera krize. Jela je ukusom prilagodio tako da podsjeća na osobu čije ime nosi.

Tako u ovom restoranu možete pojesti odrezak od mladog bika s feta sirom i čilijem, a to je jelo smišljeno kako bi podsjećalo na bivšeg grčkog ministra finansija Janisa Varufakisa.

Na jelovniku se može pronaći i grčki premijer Aleksis Cipras, njemački ministar finansija Volfgang Šojble, a na kraju može se pojestidesert "Slatka Angie".

Bonus video: