Mnogi bi se radije odrekli seksa nego mobilnog telefona

Više od polovine (54 odsto) priznaje da bi najprije "spasli" svoj telefon iz požara, a tek onda svog kućnog ljubimca
0 komentar(a)
mobilni telefoni, Foto: Shutterstock
mobilni telefoni, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 29.07.2015. 14:43h

Bez obzira koje su nacionalnosti, korisnici mobilnih telefona se gotovo nikad ne odvajaju od svog uređaja: spavaju sa njim, odlaze s njim u toalet i najprije pomisle na njega kada bježe iz kuće u plamenu.

To su rezultati istraživanja o navikama korisnika mobilnih telefona kojim je bilo obuhvaćeno više od 7.000 ljudi u sedam zemalja (SAD, Velika Britanija, Brazil, Meksiko, Kina, Španija, Indija), a koje je objavila kompanija Motorola.

Da spava sa telefonom u ruci priznaje šest od deset korisnika, a taj procenat je još veći u pojedinim zemljama kao što su Indija (74 odsto) i Kina (70 odsto).

Svaki drugi nosi ga sa sobom kada odlazi u toalet, a rekorde na tom polju posebno obaraju Kinezi i Brazilci.

Svaki deseti kaže da se čak tušira sa mobilnim, a više od polovine (54 odsto) priznaje da bi najprije "spasli" svoj telefon iz požara, a tek onda svog kućnog ljubimca.

Odnos između korisnika i njegovog uređaja je ponekad tako intenzivan da je 22 odsto ispitanika reklo da bi se radije odreklo seksa nego mobilnog.

Blizu 40 odsto njih izjavilo je da povjerava svom telefonu tajne koje ni njihovi najbliži prijatelji ne znaju.

Ta idila ih, međutim, pretjerano ne ispunjava: svega 39 odsto ispitanika je reklo da su "srećni" u društvu svog mobilnog telefona, a 79 odsto da se iznervira kada im mobilni zazvoni "u pogrešnom trenutku".

Anketu je sproveo KRC Research povodom promocije dvije nove, poboljšane verzije Motorolovog smartfona Moto X.

Bonus video: