Merkelova na odmoru sa mužem

3 komentar(a)
Angela Merkel, Joahim Zauer, Foto: REGIERUNGonline/Steins
Angela Merkel, Joahim Zauer, Foto: REGIERUNGonline/Steins
Ažurirano: 27.07.2015. 09:45h

Njemačka kancelarka Angela Merkel bi sa suprugom Joahimom Zauerom trebalo, najvjerovatnije, večeras da stigne u Soldu, selo sa oko 400 ljudi u Južnom Tirolu gdje će biti na osmodnevnom odmoru, prenose njemački mediji pisanje tirolskog dnevnika "Dolomiten".

Merkelova bi, kao i prethodnih godina, odmor trebalo da provede u hotelu "Marlet" i, kako se navodi, nema planiranih susreta sa medijima.

Ona po tradiciji odlazi na odmor poslije otvaranja Vagnerovog muzičkog festivala u Bajrojtu, gdje je ovog vikenda izazvala pažnju kada je u pauzi pala sa stolice, prvobitne informacije su bile da se onesvijestila, a zatim je uslijedio demanti i tvrdnja da se stolica zapravo - raspala.

I ove godine će kancelarka sa mužem šetati Južnim Tirolom, a očekuje se da će tu biti i legenda planinarenja Južnim Tirolom Rajnhold Mesner, čije će predavanje posjetiti kao i ranijih godina.

Merkelova, kao i milioni Njemaca, odmor provodi sasvim obično, sa mužem, bez skupih jahti i bogatih prijatelja.

Ona je, kako kažu analitičari, u godini izbora "profitirala" od svog odmora kada su je paparaci uslikali kako kranje prirodno i opušteno šeta sa mužem, njegovim sinom iz prvog braka i njegovom djecom.

Paparaco fogotrafije Merkelove sa njenog porodičnog odmora su "čisto zlato" u izbornoj borbi, tvrdio je tada ekspert za medije i medijski savjetnik Mihael Špreng, naglasivši da one signalizuju da se najjača žena svijeta na odmoru ponaša kao i svaka druga.

Bonus video: