Nikšić: Đokoviću poklonili mural jer promoviše Crnu Goru

„Novak je ne samo najbolji teniser, nego i najbolji sportista na svijetu. Ako dođe u Nikšić voljeli bismo da ga ugostimo i pokažemo mu zid”
437 pregleda 1 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Svetlana Mandić
Novak Đoković, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 24.07.2015. 05:17h

Grupa momaka iz nikšićkog kvarta iza bolnice riješila je da najboljem teniseru svijeta, Novaku Đokoviću, “pokloni” zid od zgrade Drvoimpexa.

Naime, prije dva dana na zidu pomenute zgrade, koja se nalazi preko puta bolnice, osvanuo je mural sa Đokovićevim likom, djelo dvadesetpetogodišnjeg Ivana Stamatovića. Kako je Stamatović, tvorac mnogih murala u Nikšiću, poput onog sa likovima Miladina Šobića, Dragana Mancea, Borislava Gajice Đurovića, kazao “Vijestima” mural je radio četiri sata.

“Novak je ne samo najbolji teniser, nego i najbolji sportista na svijetu. S obzirom da potiče iz ovih naših krajeva željeli smo da mu makar jedan zid poklonimo. Svi smo mi Novakovi fanovi, a on je tenis ne samo popularizovao, nego i izdigao na jedan veći nivo”, kazao je Zdravko Goranović, jedan od desetak momaka koji su glavni “krivci” što svjetski teniser broj jedan ima “svoj zid” u gradu pod Trebjesom.

Prema njihovim riječima zbog Đokovića svijet nije čuo samo za Srbiju nego i za Crnu Goru.

“Pored mnogih destinacija koje je mogao da izabere, i za vjenčanje i za ljetovanje, Đoković se odlučio za Crnu Goru i on je, slobodno mogu reći, najbolji promoter naše zemlje, pa je ovo nešto najmanje što smo mogli da uradimo za njega”, kazao je Goranović.

Inicijatori nastajanja murala nadaju se da će najbolji teniser na planeti pozitivno reagovati kada vidi grafit sa njegovim likom.

“Ako bude prilike da dođe u Nikšić voljeli bi da ga ugostimo i pokažemo mu ovaj zid”, kazao je Goranović.

Prema njegovim riječima namjera im je da svoje mjesto na zidu nađu i drugi zaslužni građani Nikšića, a ne samo Đoković, ili Šobić.

“Vidimo da titulu zaslužnog građanina dobijaju ljudi koji to ne zaslužuju i koji su učestvovali u ratu. Đoković treba da bude počasni građanin Nikšića, on to zaslužuje”, kazao je Goranović.

Odbornici Pokreta za promjene i Demokratskog fronta podnijeli su inicijativu da se Novak Đoković proglasi počasnim građaninom Nikšića. Predlog je potpisalo svih 18 odbornika iz redova opozicije. Na prošloj sjednici SO Nikšić formirana je komisija koja treba dad a mišljenje o pomenutom predlogu dok bi odbornici, na prvoj narednoj redovnoj sjedici trebalo da glasaju da li će Đoković postati počasni građanin Nikšića.

Bonus video: