Za Di Kaprijevu fondaciju 40 miliona dolara

Američki glumac je u svoju organizaciju uložio 11 miliona dolara, odrekavši se slika Endija Vorhola koje su bile u njegovom vlasništvu i jednog imanja na njegovom ostrvu Blackadore Caye u državi Belize
1 komentar(a)
Leonardo di Kaprio, Foto: Shutterstock
Leonardo di Kaprio, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.07.2015. 15:46h

Američki glumac Leonardo di Kaprio sakupio je 40 miliona dolara (36,5 milioina eura) sa svoju fondaciju posvećenu zaštiti divljih područja.

Sredstva za Di Kaprijevu organizaciju sakupljena su sinoć u francuskom mondenom ljetovalištu San Trope.

Američki glumac je u svoju organizaciju uložio 11 miliona dolara, odrekavši se slika Endija Vorhola koje su bile u njegovom vlasništvu i jednog imanja na njegovom ostrvu Blackadore Caye u državi Belize.

U fondaciju Leonarda di Kaprija uloženo je između ostalog još tri miliona dolara koji su sakupljeni od privatnog koncerta britanskog muzičara Eltona Džona.

"Uništavamo naše šume, naše divlje pejzaže, zagađujemo naše rijeke i okeane koje su žrtve prevelikog ribarenja, sve naše ekosisteme koji štite bioraznovrsnost naše planete, i čine mogućim naš život ovdje. Veoma sam ponosan, jer učestvujem u jednoj ovakvoj večeri, koja će omogućiti da učinimo mnogo toga kako bismo zaštitili planetu", rekao je Di Kaprio.

Bonus video: