PRIZNAO KRIVICU

Bubnjar AC/DC osuđen na kućni pritvor

Rudov advokat Tak želi da bubjar bude pušten bez osude, jer rupa u novozelandskom zakonu daje sudiji diskreciono pravo da ne osudi nekoga čak i u slučaju kada prizna krivicu, ako misli da kazna prevazilazi ozbiljnost zločina
0 komentar(a)
Fil Rad, Foto: Beta/AP
Fil Rad, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.07.2015. 07:59h

Bubnjar australijske hard rok grupe AC/DC Fil Rad osuđen je na Novom Zelandu na osam mjeseci kućnog pritvora pošto se izjasnio kao kriv po optužbi da je prijetio smrću čovjeku koji je nekada radio za njega, kao i za posedovanje metamfetamina i marihuane.

Sudija u Taurangi, Tomas Ingram rekao je da je kod Rada pronađena znatna količina droge i odbacio argument advokata da je prijetnja smrću zapravo telefonski poziv u napadu besa.

Rad je u aprilu pušten iz zatvora uz kauciju pošto je priznao da je pozvao jednog saradnika i rekao mu da želi da ta osoba "bude zbrinuta".

U drugom pozivu, prema sudskim dokumentima, Rad je tom saradniku ponudio 200.000 dolara, motocikl, jedan od svojih automobila i kuću, za šta je saradnik pomislio da je isplata za "izvršenje ranijeg zahtjeva".

Jutro pošto je pozvao saradnika, Rad je pozvao i žrtvu i rekao joj: "Doći ću i ubiću te".

Policija je tokom pretresa Radove kuće 6. novembra pronašla metamfetamine i marihuanu, navedeno je u sudskim dokumentima.

Radov advokat Tak želi da bubjar bude pušten bez osude, jer rupa u novozelandskom zakonu daje sudiji diskreciono pravo da ne osudi nekoga čak i u slučaju kada prizna krivicu, ako misli da kazna prevazilazi ozbiljnost zločina.