Život pijaniste beskućnika bi uskoro mogao da krene nabolje

"Donaldu treba druga prilika. Izuzetno je talentovan i može da svira ili nauči da svira svaki instrument na koji naiđe. Pomozimo mu da ostvari san"
3 komentar(a)
Donald Guld, Foto: Screenshot (YouTube)
Donald Guld, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 05.07.2015. 09:51h

Donald Guld je postao prava viralna internet senzacija, a video u kojem se pojavio za kratko je sakupio skoro pet miliona pregleda.

Ovaj 51-godišnji bivši marinac je spletom nesrećnih okolnosti postao beskućnik i na ulici je već sedam godina. Međutim, njegove pijanističke vještine oduševljavaju prolaznike u centru Sarasote na Floridi, gdje ga je nedavno, oduševljena njegovom izvedbom pjesme "Come Sail Away", nedavno snimila Aroar Henri.

Kako bi pomogli bivšem marincu, pokrenuta je GoFundMe kampanja.

"Donaldu treba druga prilika. Izuzetno je talentovan i može da svira ili nauči da svira svaki instrument na koji naiđe. Pomozimo mu da ostvari san", navodi se u opisu kampanje.

Cilj je sakupiti 50 hiljada dolara kako bi se Donaldu osigurao dom, automobil i povratak na fakultet kako bi odslušao posljednja tri predavanja i dobio diplomu iz teorije muzike.

Za samo nekoliko dana sakupljeno je preko 26.000 dolara.

"Svirao sam klarinet u marincima, ali onda sam se vratio studiranju i naučio da sviram sve od pikola do tube", rekao je Donald.

Bonus video: