(NE)ZADOVOLJNI NA POSLU

Evo šta danski sistem zapošljavanja razlikuje od ostatka svijeta i daje odlične rezultate

Gubitak posla u Danskoj nije tako veliki problem kao, recimo kod nas, jer radnik nakon otkaza još naredne dvije godine prima 90 odsto plate, što mu ostavlja dovoljno prostora i vremena da se snađe te reorganizuje karijeru i život
80 pregleda 3 komentar(a)
par, posao, Foto: Shutterstock
par, posao, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 14.02.2019. 14:21h

Posao je za mnoge nužno zlo i ne uživaju radeći ga, dok su drugi u njemu pronašli svoje ispunjenje, ali i sreću.

Upoređujući poslodavce i zadovoljstvo zaposlenih širom svijeta, poklazalo se da je na samom vrhu Danska u kojoj je velika većina radno sposobnih itekako zadovoljna svojim poslom, radnom atmosferom i prilikama koje im se pružaju, piše Jutarnji list. 

Iako postoje izuzeci svuda na svijetu, ovo je ipak top 5 razloga zašto je dobro biti (ne)zaposleni Danac.

1. Razumno radno vrijeme

Danci su shvatili da prekovremeni sati zaposlenih imaju niz negativnih efekata, kako na zaposlene tako i na poslodavce. Poređenja radi, Amerikanci koji rade 1.790 sati godišnje, u odnosu na Dance koji na svom radnom mjestu provedu samo 1.540 sati, manje su produktivni i znatno nezadovoljniji na svom poslu. I dok Amerikanci prekovremene sate smatraju dokazom svoje predanosti i uspješnosti, Danci ih smatraju dokazom neefikasnosti te nedostatkom smisla za delegiranjem zadataka i vođenjem posla.

2. Šef je odgovoran, ali nije "glavni"

U većini zapadnjačkih zemalja hijerarhija je vrlo jasna i šef je ultimativni autoritet. U Danskoj, međutim, situacija nije tako crno-bijela. Danci na poslu imaju znatno više autonomije i ovlaštenja, češće učestvuju u odlukama koje se tiču poslovanja i uvijek su dobrodošli sa svojim predlozima i idejama za unapređenje poslovanja.

3. Velikodušna primanja sa berze

Gubitak posla u Danskoj nije tako veliki problem kao, recimo kod nas, jer radnik nakon otkaza još naredne dvije godine prima 90 odsto plate, što mu ostavlja dovoljno prostora i vremena da se snađe te reorganizuje karijeru i život.

4. Ulažu u svoje zaposlene

Još u 19. vijeku, Danci su shvatili važnost doživotnog obrazovanja u koji od tada neprestano ulažu. Od plaćenih edukacija, seminara i networkinga pa sve do mogućnosti raznih oblika prekvalifikacija i savjetovanja prilikom odabira studija.

5. Sretni na poslu

Među drugim razlikama, tu je i jezik koji ima, ili nema riječi koje označavaju određene pojmove. I dok japasnki jezik za riječ posao koristi riječ karoshi, što znači "umoran od posla", Danci imaju riječ arbejdsglæde koja se prevodi u kontekstu "sretan na poslu". Te riječi čine veliku razliku - kako u vokabularu, tako i u samom pristupu poslu i očekivanjima od njega.