"NOSIVE" RIBARSKE MREŽE

Da li biste ih nosili? Adidas predstavio koncept patika od morskog otpada

Organizacija Sea Shepards, koju čine aktivisti za zaštitu životne sredine, oduzeli su na obalama zapadne Afrike za 110 dana oko 72 kilometra mreža od krivolovaca
104 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 14.02.2019. 14:27h

Adidas je u saradnji sa multidisciplinarnom kreativnom ekološkom organizacijom Parley For The Oceans osmislio koncept patika koje su skoro u potpunosti napravljene od recikliranog otpada iz mora, pored ostalog ribarskih mreža, koje čine velik dio morskog otpada.

Organizacija Sea Shepards, koju čine aktivisti za zaštitu životne sredine, oduzeli su na obalama zapadne Afrike za 110 dana oko 72 kilometra mreža od krivolovaca.

Adidas patike biće, pored ostalog, napravljene od recikliranih plastičnih vlakana ribarskih mreža, a za proizvodnju bi se koristili i drugi održivi materijali.

Greenpeace je ranije optužio Adidas za nebrigu o životnoj sredini, pa ovaj potez Adidasa može biti prvi korak u društveno-odgovornom poslovanju kompanije, kada je u pitanju ekologija. 

Nije saopšteno da li će patike biti i proizvedene, ali su u Adidasu naveli da će početkom sljedeće godine početi da koriste reciklirana vlakna, piše Huffington Post.

U organizaciji Parley Fot the Oceans navode da su ponosni zbog partnerstva sa Adidasom i jer je kompanija pokazala da je moguće plastiku iz okeana pretvoriti u nešto zanimljivo i kul.

Galerija