Ona je samo djevojčica, ali proizvodima iz svoje bašte hrani gladne

Ketin cilj je da u 50 američkih država bude formirano 500 vrtova iz kojih će biti obezbijeđena hrana za beskućnike i ljude slabije platežne moći
56 pregleda 2 komentar(a)
Keti Staljiano, Foto: Screenshot (YouTube)
Keti Staljiano, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 21.06.2015. 17:54h

Kada je danas 16-godišnja Keti Staljiano bila u trećem razredu, zasadila je u bašti kupus. Ketin kupus dostigao je nevjerovatnih preko 18 kilograma i djevojčica ga je donirala narodnoj kuhinji u svom gradu Samervilu, u Južnoj Karolini. Kuvari su kupus skuvali sa rižom i mesom i tako nahranili više od 275 ljudi, piše Huffington Post.

Nakon što je vidjela u šta se pretvorio njen školski projekat, tada devetogodišnja Keti je krenula dalje i formirala zajednicu i organizaciju koja danas podržava 80 sličnih bašti u 29 država.

Ketin cilj je da u 50 američkih država bude formirano 500 vrtova iz kojih će biti obezbijeđena hrana za beskućnike i ljude slabije platežne moći.

Nakon što je narodna kuhinja u Samervilu zatvorena zbog finansijskih problema, Keti je uzela stvari u svoje ruke i nastavila da mjesečno jednom priprema topao, svjež i zdrav obrok za oko 100 osoba po događaju.

Bonus video: