Mišel Obama i Meril Strip o svojim majkama, djeci, zaostavštini

"Bila je mentor jer mi je govorila: 'Meril, sposobna si. Sjajna si. Možeš da uradiš šta god zamisliš. Ako si lijena, nećeš ništa postići. Ali ako se fokusiraš, možeš da uradiš sve'. I ja sam joj vjerovala. A to mi je govorila od kada sam bila mala. I to me je učinilo arogantnom", kazala je glumica
1 komentar(a)
Barak Obama, Mišel Obama, Foto: Reuters
Barak Obama, Mišel Obama, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.06.2015. 09:00h

Prva dama SAD Mišel Obama i oskarovka Meril Strip bile su "gošće" magazina More gdje su pričale o ulozi žene u savremenom društvu, muzici, porodici...

"Bilo je mnogo smijeha u redakciji", kaže autorka intervjua i urednica sektora zabave u ovom ženskom magazinu Suzan Počarski.

"Ove su izuzetno prizemne, realne i pažljive. Interesuju ih ista pitanja kao i druge žene - kako napraviti ravnotežu između posla i porodice i kako ostaviti svoj trag u svijetu", kazala je Počarski.

Strip i Obama jesu ostavile svoj trag, piše AP.

Meril Strip je trostruka dobitnica Oskara, a 19 puta je bila nominovana.

Obama, advokat, školovana na Harvardu, bavila se pitanjima ishrane i podrške vojnim porodicama.

Obje se nadaju da će uticati na živote svoje djece onako kako su njihove majke uticale na njih, piše AP.

"Moja majka je bila moj mentor", rekla je Strip.

"Bila je mentor jer mi je govorila: 'Meril, sposobna si. Sjajna si. Možeš da uradiš šta god zamisliš. Ako si lijena, nećeš ništa postići. Ali ako se fokusiraš, možeš da uradiš sve'. I ja sam joj vjerovala. A to mi je govorila od kada sam bila mala. I to me je učinilo arogantnom", kazala je glumica.

Obama i Strip su razgovarale i o obrazovanju, kako promijeniti neke stvari u svijetu i tome šta će iza njih ostati.

"Ako treba da izdvojim nešto što me čini onim što jesam to je što imam mnogo zdravog razuma", rekla je Obama.

"Imam dobar um i dobru sposobnost da čitam ljude i situacije. A mnogo toga je rezultat onoga što je moja majka bila", istakla je Obama.

U magazinu, koji izlazi 23. juna, Obama je napisala i prikaz memoara pjesnikinje Elizabet Aleksander "The Light of the World".

Bonus video: