Snup Dog tužio pivaru: Traži novac od prodaje

Snup Dog je 2011. potpisao trogodišnji ugovor o reklamiranju piva "Blast" od Kolta 45
1 komentar(a)
Snup Dog, Foto: Beta/AP
Snup Dog, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.06.2015. 10:26h

Američki reper Snup Dog (Snoop Dog) tužio je pivaru Pabst navodeći da mu duguje dio novca od prodaje kompanije prošle godine.

Tužbom za kršenja ugovora traži se 10 odsto od ukupne cijene koju je Pabst dobio za pivo marke Kolt 45 (Colt 45), koja je bila dio prošlogodišnje prodaje biznismenu Judžinu Kašperu i njegovoj investicionoj kompaniji.

Snup Dog je 2011. potpisao trogodišnji ugovor o reklamiranju piva "Blast" od Kolta 45. U tužbi se navodi da je ugovor nalagao da dobije dio prodajne cijene ako Pabst proda Kolt 45 prije januara 2016.

Ugovor je predviđao da marketinški tim Kolta 45 konsultuje repera makar jednom godišnje kako da "Blast" integriše u koncerte, intervjue i tekstove na društvenim mrežama. Snup Dog je dobio 250.000 dolara unaprijed i dodatnih 20.000 za svako deseto spominjanje tog piva na društvenim mrežama, televizijama ili tokom koncerata.

Pabst je saopštio da ta komapnija nije dobila poziv od Snup Doga ili njegovih predstavnika i da žele da razgovaraju s njim kako bi se riješio problem.

U tužbi se navodi da je Pabst poručio reperu da prodajnim ugovorom nije obuhvaćena nijedna klauzula koja bi mu dala pravo na dio novca.

Ugovor o prodaji Pabsta Kašperu i kompaniji TSG finalizovan je u novembru. Nije objavljena cijena ugovora, ali je u tužbi navedeno da je Pabst prodat za 700 miliona dolara, mada je nejasno koliko u tom ugovoru vrijedi Kolt 45.

Bonus video: