Kako na jeftin i efikasan način rashladiti sobu?

Sve što vam je za ovaj uradi sam klima-uređaj potrebno jeste stoni ventilator i plastična cijev, odnosno jedna obična malo veća kutija (stiropor je zgodno rješenje, jer ga je lako sijeći) i led iz frižidera
88 pregleda 5 komentar(a)
klima-uređaj, Foto: Screenshot
klima-uređaj, Foto: Screenshot
Ažurirano: 08.06.2015. 18:56h

Ukoliko niste obožavatelj klasičnih klima-uređaja, ali biste ipak htjeli da imate nešto što će vam rashladiti sobu u vruće ljetnje dane, poslušajte savjet ovog korisnika YouTubea i sastavite svoju malu 'sam svoj majstor klimu' za otpilike petnaestak eura i bez mnogo muke.

Naime, sve što vam je za nju potrebno jeste stoni ventilator i plastična cijev, odnosno jedna obična malo veća kutija (stiropor je zgodno rješenje, jer ga je lako sijeći) i led iz frižidera.

Takva 'hladnjača' je pravo rješenje za sobu prosječne kvadrature i omogućiće vam da spustite temperaturu za koji stepen, sasvim dovoljno da u njoj lakše boravite.

Dobro je znati i da mali ventilatori ujedno ne troše previše energije, a zgodna je stvar i to što kutiju možete lako skloniti jednom kada ispuni svoj cilj.

Naravno, ne očekujte da ćete postići identičan efekat kao da posjedujete klasičan klima-uređaj, ali vjerovatno ćete biti zadovoljni rješenjem, baš kao i mnogi ljudi koji su ostavili komentar ispod videa.

Dnevnik.hr

Bonus video: