Razotkrivena: Prosila, pa ušla u luksuznu Tojotu i odvezla se

"Prosila je u blizini džamije, a kada je završila, napravila je krug oko džamije i ušla u Tojotu i odvezla se. Utvrdili smo da je ona vlasnica vozila"
4 komentar(a)
Italija, prosjak, Foto: AP
Italija, prosjak, Foto: AP
Ažurirano: 08.06.2015. 16:55h

Jedna žena uhvaćena je dok je prosila u Dubaiju, a otkriveno je da je vlasnica luksuzne Tojote Lendkruzer, koji je parkirala nekoliko metara od mjesta na kom je prosila.

"Prosila je u blizini džamije, a kada je završila, napravila je krug oko džamije i ušla u Tojotu i odvezla se. Utvrdili smo da je ona vlasnica vozila", rekli su iz policije. Osim nje, policija je uhvatila i muškarca koji je prosio, a kod sebe je imao 70.000 dirhama (oko 20 hiljada eura).

Rekao je da je novac nosio sa sobom jer se bojao da mu ga ne ukradu cimeri.

Iako je prosjačenje u Ujedinjenim Arapskim Emiratima zabranjeno, posljednjih godina bilježi se porast broja onih koji prose, a među onima najviše je ilegalnih imigranata, pišu Emirates 24/7.

"Prosjačenje je u porastu. Mnogi koji prose lijepo su obučeni kako ne bi odskakali od ostalih. Pokazalo se da je među tim ljudima i puno lijepih djevojaka koje svojim izgledom ciljaju na muškarce", rekao je policijskikomandir Kalil Al Mansuri.

Bonus video: