NESLAVNA TITULA

Ovo je lista zemalja u kojima je najveća vjerovatnoća da ćete se otrovati hranom

Istraživanje je pokazalo da je svakom četvrtom ispitaniku jedan od glavnih faktor za odabir turističke distinacije kvalitet lokalne hrane, podrazumijevajući pod tim i higijenu prilikom njenog spremanja
92 pregleda 3 komentar(a)
stomak, PMS, Foto: Shutterstock
stomak, PMS, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.06.2015. 08:54h

Zemlja u kojoj se turisti najčešće otruju hranom je Španija, zatim slijede Turska i Egipat, pokazala je anketa koju je sprovela britanska firma Slejter end Gordon (Slater and Gordon).

Lista najopasnijih zemalja za konzumiranje hrane na javnim mjestima napravljena je na osnovu anketa o broju turista otrvovanih hranom na turističkim proputovanjima, prenosi britanski list Ekspres.

Anketa je sprovedena na uzorku od 2.000 turista.

Na prvom mjestu po broju trovanja je Španija, gdje je čak 30 odsto ispitanika moralo da "trči" u toalet zbog neispravne hrane.

Na drugom mjestu, gdje je 15 odsto turista bilo otrovano hranom, je Turska, dok se na trećoj poziciji našao Egipat sa 13 odsto.

Četvrto i peto mjesto najopasnijih zemalja za konzumiranje hrane na javnim mjestima sa 12 odsto slučajeva trovanja su Grčka i Francuska.

Na šestom mjestu sa osam odsto zabilježenih slučajeva trovanja hranom na putovanju je Italija, sedmo i osmo mjesto sa sedam odsto turista koji su imali stomačne probleme zbog konzumiranja lokalne hrane su SAD i Indija.

Deveto i deseto mjesto sa šest odsto turista sa lošim iskustvom sa lokalnom hranom su Maroko i Tajland.

Istraživanje je pokazalo da je svakom četvrtom ispitaniku jedan od glavnih faktor za odabir turističke distinacije kvalitet lokalne hrane, podrazumijevajući pod tim i higijenu prilikom njenog spremanja.

Polovina vegetarijanaca je na putovanju bila prevarena u pogledu sadržine servirane hrane, a 37 odsto je vidjelo meso u svom "vegetarijanskom" obroku.

Preporučujemo za Vas