Uklonjeni katanci ljubavi sa mosta u Parizu

Nadležne je zabrinula mogućnost da težina tako velikog broja katanaca - procjene govore o više od pola miliona samo na Mostu umjetnosti- ugrozi samu strukturu istorijskog mosta
354 pregleda 1 komentar(a)
Most ljubavi, Pariz, Francuska, Foto: Beta-AP
Most ljubavi, Pariz, Francuska, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 01.06.2015. 18:57h

Na hiljade katanaca ljubavi uklonjena je sa mosta Pont des Arts (Most umjetnosti) u Parizu.

Gradske vlasti Pariza prošle nedelje su najavile da će katance - koje na ogradu pričvršćuju zaljubljeni kao svojevrsni oblik zavjeta, a potom bacaju ključić - trajno ukloniti i onemogućiti stavljanje novih.

To nije prva takva intervencija u francuskoj prijestonici zbog posledica pojave koja se proširila i na druge pariske mostove, ali i širom Evrope. Dok su radnici uklanjali katance s Pont des Arts, na drugim mostovima preko Sene jasno su se mogle vidjeti hiljade visećih katanaca.

Nadležne je zabrinula mogućnost da težina tako velikog broja katanaca - procjene govore o više od pola miliona samo na Mostu umjetnosti- ugrozi samu strukturu istorijskog mosta. Zato je pokrenuta internet kampanja "lovewithoutlocks" (ljubavbezkatanaca) u kojoj se zaljubljeni pozivaju da se na vječnu ljubav zavetuju zajedničkim selfijem koji će staviti na stranicu kampanje, umjesto pričvršćivanjem katanca na ogradu mosta.

"Naši mostovi više ne mogu da podnesu vaše izraze ljubavi pa ih ostavite na miru i izjavite vječnu ljubav uz pomoć 'lovewithoutlocks'", poruka je na internet stranici kampanje, na koju je dosad postavljeno 638 selfija, većinom parova na mostovima.

Bonus video: