Kćerke B.B. Kinga: Naš otac je otrovan

Sudki patolog Klark kaunti bolnice izjavio je danas da je autopsija na Kingovom balsamovanom tijelu obavljena juče, i da će se na rezultate testova čekati do osam nedjelja
59 pregleda 0 komentar(a)
B.B. King, Foto: BETA Photo
B.B. King, Foto: BETA Photo
Ažurirano: 26.05.2015. 06:29h

Dvije nasljednice nedavno preminulog legendarnog bluz gitarist B.B. Kinga koje su bile najotvorenije u opisima posljednjih dana velikog muzičara optužile su danas Kingove najbliže saradnike da su ga otrovali.

Kćerke Karen Vilijams i Pati King navode u dokumentu koji je njihov advokat stavio na uvid agenciji Asošiejtid pres (AP) da su Kingova menadžerka Lavern Toni i Kingov lični asistent Majron Džonson ubili njihovog oca.

Sudki patolog Klark kaunti bolnice Džon Fjudenberg izjavio je danas da je autopsija na Kingovom balsamovanom tijelu obavljena juče, i da će se na rezultate testova čekati do osam nedjelja.

Poručnik lasvegaske policije Rej Stajber potvrdio je da detektivi iz odsjeka za ubistva vrše istragu po ovom pitanju. King je preminuo 14. maja u Las Vegasu, u svom domu.

Toni i Džonson odbili su da komentarišu tvrdnje Kingovih kćerki.

Sudski patolog rekao je da je Kingovo tijelo vraćeno u mrtvačnicu, i da istraga neće poremetiti planirane komemorativne svečanosti koje bi trebalo da se održe u Memfisu, Tenesi i Indijanoli, Misisipi.

Počasna komemoracija zaslužnom muzičaru biće održana 27. maja u nezvaničnoj prijestonici delte Misisipija Memfisu, Tenesi, pa će potom Kingovo tijelo biti prebačeno u grad u kom je odrastao, Indijanolu, Misisipi.

Mimohod pored tijela biće omogućen 29. maja u Muzeju B.B. King u Indijanoli, dok će crkveni ispraćaj biti narednog dana u obližnjoj baptističkoj crkvi Bel grouv.

Muzičar, koji je osim slave i široke prihvaćenosti u karijeri zadobio 15 priznanja Gremi, biće sahranjen u muzeju koji nosi njegovo ime, u Indijanoli.

Bonus video: