Ruski patrijarh ne voli Končitu ni Evroviziju

On je izrazio bojazan ukoliko bi ruska takmičarka na ovogodišnjoj pesmi Evrovizije pobijedila na ovogodišnjoj Pjesmi Evrovizije, jer bi onda Rusija bila organizator takmičenja 2016. "sa svim bradatim pjevačicama koje nameću vrijednosti strane našoj kulturi"
4 komentar(a)
Patrijarh Kiril, Foto: Beta/AP
Patrijarh Kiril, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.05.2015. 13:37h

Patriajrh moskovski i cijele Rusije Kiril kritikovao je savremene trendove na popularnom takmičenju za Pjesmu Evrovizije, i založio se za ruska takmičenja ukazavši da Rusija ima puno toga iz svoje nacionalne kulture da predstavi svijetu, prenosi agencija Tas.

On je izrazio bojazan ukoliko bi ruska takmičarka na ovogodišnjoj pesmi Evrovizije Polina Gagarina pobijedila na ovogodišnjoj pjesmi Evrovizije u Beču, jer bi onda Rusija bila organizator takmičenja 2016. godine "sa svim bradatim pjevačicama koje nameću vrijednosti strane našoj kulturi".

Austriji je organizaciju ovogodišnjeg takmičenja donijela Končita Vurst, transvestit sa bradom, koja je pobijedila na prošlogodišnjem 59. Evrosong takmičenju u Kopenhagenu.

"Treba podržavati uspavanke, patriotrske i duhovne pesme. Treba da organizujemo naše takmičenje da promovišemo našu kulturu, između ostalog tako što ćemo je prikazati svijetu", rekao je patrijarh tokom posjete Uljanovsku, na Volgi, prenosi agencija TAS.

Poglavar Ruske pravoslavne crkve sastao se sa članovima Pravoslavne inicijative koji se zalažu za organizovanje muzičkih festivala u Rusiji.

Pobjednik sinoć održanog jubilarnog, 60. Evrosonga na takmičenju u Beču je Švedska. Drugu poziciju zauzela je Rusija, a treću Italija.

Bonus video: