Institut Marina Abramović nije javio umjetnici da je reper Džej Zi uplatio donaciju

Marina Abramović i Džej Zi su dogovorili saradnju, prema kojoj je Abramovič trebalo da se pojavi u spotu repera, te da zauzvrat dobije donaciju za njen umjetnički institut
51 pregleda 7 komentar(a)
Džej Zi, Marina Abramović, Foto: Guardian
Džej Zi, Marina Abramović, Foto: Guardian
Ažurirano: 21.05.2015. 13:48h

Iz umjetničkog instituta Marine Abramović uputili su izvinjenje reperu Džej Ziju, negirajući navode Abramović da tom centru nije uplatio dogovorenu donaciju, prenosi Guardian.

Institut Marina Abramović, koji je nadležan za izgradnju centra za umjetnost u Hadsonu, u Njujorku, objavio je saopštenje u kojem se izvinjava i Džej Ziju i Marini Abramović, jer su, kako je saopšteno, propustili da obavijeste svjetsku umjetnicu performansa o realizovanoj donaciji.

Marina Abramović i Džej Zi su dogovorili saradnju, prema kojoj je Abramovič trebalo da se pojavi u spotu repera, te da zauzvrat dobije donaciju za njen umjetnički institut.

Džej Zi je spot za pjesmu "Picasso Baby" snimio njenom postavkom "Umjetnik je prisutan" u muzeju MoMa u Njujorku 2010. godine. Abramović je juče saopštila da je prevarena, da ne bi voljela da se nešto slično ponovi, te da je ta saradnja "u stvari bila jednosmjerna transakcija".

Iz Instituta Marina Abramović su kazali da su preduzeli odgovarajuće mjere kako bi nesporazum bio riješen.

Bonus video: