Dvosjed Merlin Monro uskoro na prodaji

Crni Ford Thunderbird iz 1956. godine, koji je bio u vlasništvu slavne glumice šest godina gotovo do njene smrti 1962. prvi put je na prodaji
121 pregleda 1 komentar(a)
Merlin Monro kabriolet, Foto: Reuters
Merlin Monro kabriolet, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.09.2018. 10:02h

Dvosjed kabrio koji je bio u vlasništvu Merlin Monro u novembru će biti ponuđen na aukciji i mogao bi dostići cijenu od 500.000 dolara, objavili su u utorak organizatori.

Crni Ford Thunderbird iz 1956., koji je bio u vlasništvu slavne glumice šest godina gotovo do njene smrti 1962., prvi put je na prodaji.

Monro, jedna od najpopularnijih zvijezda, slikana je kako vozi automobil sa suprugom Arturom Milerom neposredno nakon njihova vjenčanja u junu 1956.

Predsjednik aukcijske kuće Julien's Auctions Daren Džulijen, kazao je da je automobil "ne samo dio istorije automobilizma nego ga prati i dašak glamura, romantike i tragedije prave holivudske zvijezde".

Monro je poklonila vozilo sinu profesora glume Liju Strasberga 1962.

Sadašnji vlasnik koji je želio da ostane anoniman ušao je u trag vozilu putem njegove registracije i drugih dokumenata koji su prodati u okviru aukcije Strasbergove ostavštine 2016, prenosi agencija Hina.

Vozilo je obnovljeno ali je zadržalo mnogo izvornih djelova.

"Otkriće ovog vozila, klasičnog dvosjeda, nakon više od 56 godina je jedinstven slučaj. Ni za jedno drugo vozilo nije utvrđeno da je bilo u vlasništvu jedinstvene Merlin Monro", kazao je sadašnji vlasnik u saopštenju.

Vozilo će biti ponuđeno na aukciji u Los Anđelesu 17. novembra.

Galerija

Bonus video: