Mesina: Mik Džeger je predvidio Kameronovu pobjedu na izborima

Uspjeh Konzervativaca i njihovo osvajanje većine u Parlamentu s kojom samostalno mogu formirati vladu, iznenadio je mnoge, a kako je Mesina napisao u članku za magazin Politiko, Džeger se pokazao kao "jedan od najpronicljivijih političkih analitičara" koje je ikada sreo
0 komentar(a)
Mik Džeger, Foto: Shutterstock
Mik Džeger, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 19.05.2015. 18:10h

Vođa rok grupe Roling stouns Mik Džeger tačno je predvidio iznenađujuć rezultat nedavnih parlamentarnih izbora u Velikoj Britaniji, rekao je politički savjetnik Konzervativne partije Džim Mesina, prenosi danas portal Nju muzikal ekspres (NME).

Mesina, koji je 2012. godine bio šef kampanje američkog predsjednika Baraka Obame, izjavio je da mu je Džeger rekao da će lider Konzervativaca, premijer Dejvid Kameron i njegova stranka pobijediti na izborima.

Uspjeh Konzervativaca i njihovo osvajanje većine u Parlamentu s kojom samostalno mogu formirati vladu, iznenadio je mnoge, a kako je Mesina napisao u članku za magazin Politiko, Džeger se pokazao kao "jedan od najpronicljivijih političkih analitičara" koje je ikada sreo.

"Pred britanske izbore, bio sam u Londonu na večeri na kojoj je bio i legendarni roker, i tamo sam otkrio da je Mik cijelog života popriličan zavisnik od politike", rekao je Mesina, jedan od viših političkih savjetnika u kampanji Torijevaca.

Kako mu je Džeger navodno ispričao, on na turneji "ima slobodnog vremena, te mnogo i čita".

"Tako sam naučio da je on vrhunski posmatrač ne samo britanske politike, već i američke, mada nije aktivista i nikom ne drži stranu. 'Ima da pobijedite!', rekao mi je Mik za večerom. 'Zašto tako misliš?', pitao sam ga, a Mik je odgovorio da, iako on ne podržava nijednog kandidata, 'obični ljudi smatraju da Kameron donosi teške odluke i da se situacija malo popravlja, te oni neće promijeniti mišljenje'", napisao je Mesina.

S druge strane, dodao je on, Džeger je rekao da glasači "opoziciju (sada već bivšeg šefa Laburista, Eda Milibanda) doživljavaju kao povratak u prošlost".

"Mik je, naravno, bio u pravu", naveo je Mesina.

Bonus video: