BORBA ZA TOLERANCIJU

Semafori sa crtežima homoseksualnih parova u Beču

Maj i juni mjesec su u Beču u znaku borbe za toleranciju, te se novi semafori postavljaju povodom održavanja "Lajf bola"
92 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 13.05.2015. 08:47h

Gradske vlasti Beča odlučile su da u okviru akcije za veću toleranciju homoseksualne populacije "promijene" oznake za svijetla na nekim semaforima.

Na ukupno 49 lokacija širom grada, tokom narednih nedjelja, biće zamijenjene "slike" na semaforima.

Nova slika, umjesto čovječuljka koji stoji, ako je crveno ili koji hoda kada je zeleno, Bečlije će moći da vide jedan heteroseksualni par i dva homoseksualna para, sa po dvije žene i dvija muškarca.

Maj i juni mjesec su u Beču u znaku borbe za toleranciju, te se novi semafori postavljaju povodom održavanja "Lajf bola".

Prve slike na semaforima izmijenjene su ispred dvorane Štathale u kojoj će se održati Pjesma Evrovizije, kao i u blizini bečkog Univerziteta, a na njima se nalaze dvije žene koje se drže za ruku.

Bečke vlasti za ovu akciju izdvojile su 63.000 eura, a cilj, pored borbe za toleranciju, jeste i podizanje obazrivosti u saobraćaju.

Naime, sličice na semaforima, kako objašnjavaju iz bečke vlade, se mijenjanju na onim mjestima na kojima se često nepoštuje saobraćajna signalizacija.

Galerija

Preporučujemo za Vas