Kejt Blanšet: Imala sam više veza sa ženama

Na osnovu romana “Cijena soli” Patriše Hajsmit, film “Kerol” smješten je u Njujork pedesetih godina gdje se starija udata žena (Blanšet) zaljubljuje u mladu prodavačicu (Mara)
104 pregleda 0 komentar(a)
Kejt Blanšet, Foto: Beta/AP
Kejt Blanšet, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.05.2015. 07:34h

Australijska oskarovka Kejt Blanšet je priznala da je u prošlosti imala “mnoge” veze sa ženama.

Ona je u intervjuu povodom premijere njenog novog filma “Kerol”, u kom igra sa Runi Marom, bila upitana da li je to njen prvi susret sa lezbijstvom.

“Na filmu, ili u pravom životu?”, odgovorila je glumica. Nakon toga je priznala da je “mnogo puta" imala vezu sa ženama.

Na osnovu romana “Cijena soli” Patriše Hajsmit, film “Kerol” smješten je u Njujork pedesetih godina gdje se starija udata žena (Blanšet) zaljubljuje u mladu prodavačicu (Mara).

To nije prvi put da Blanšet igra u adaptaciji romana Patriše Hajsmit – bila je i dio glumačke ekipe u trileru iz 1999. “Talentovani gospodin Ripli”.

Blanšet je za Variety magazin rekla da je čitala mnogo “knjiga o odnosima između djevojaka”, kako bi se pripremila za ulogu i “mnogo razgovarala o erogenim zonama” sa dizajnerkom kostima Sendi Pauel.

“Mislim da postoji mnogo ljudi kao što je Kerol koji ne osjećaju potrebu da na sav glas govore o nekim stvarima”, rekla je Blanšet. “To nije film ‘Plavo je najtoplija boja’”.

Australijska glumica udata je za Endrjua Aptona i majka je tri sina i jedne kćeri, koju je par usvojio ove godine. Apton je trenutno umjetnički direktor Sidnejske pozorišne kompanije. Par planira da se preseli u Ameriku kada istekne Aptonov ugovor.

Upitana o pravima žena u Holivudu, Blanšet je primijetila: “Pojavila se kritična masa žena u filmskoj industriji, uključujući Meril Strip, Riz Viterspun i Nikol Kidman. Moramo da guramo naprijed. Koja industrija jednako plaća žene i muškarce? Nijedna. Zašto očekujete od ove da bude drugačija?”

Bonus video: