Ni hakeri ne pomažu: Miliband na Kameronovoj Vikipedija stranici

Kako navodi list "Indipendent", greška je ispravljena u roku od nekoliko minuta, a stranice su stavljene na oznaku "poluzaštite", što znači da neregistrovani i novi korisnici ne mogu da mijenjaju podatke
63 pregleda 0 komentar(a)
Ed Miliband, Foto: Twitter
Ed Miliband, Foto: Twitter
Ažurirano: 08.05.2015. 07:55h

Stranice britanskog premijera Dejvida Kamerona, liderke Zelene partije Karoline Lukas i vođe liberalnih demokrata Nika Klega na "Vikipediji" su hakovane i umjesto njihovih fotografija pojavilo se lice vođe britanske Laburisticke partije Eda Milibanda i natpis "Glasajte za laburiste".

Kako navodi list "Indipendent", greška je ispravljena u roku od nekoliko minuta, a stranice su stavljene na oznaku "poluzaštite", što znači da neregistrovani i novi korisnici ne mogu da mijenjaju podatke.

Hakeri su uspjeli da učine da stranice budu nevidljive i da bude vidljiva samo velika crvena pozadina i fotografija Milibanda iznad koje se nalazi natpis "Glasajte za laburiste".

Kao što je poznato, svi mogu da unose podatke na "Vikipediji", a samo u posebnim slučajevima promjene koje unose korisnici se provjeravaju.

Iako inače nije moguće vidjeti koliko osoba posjećuje stranice na tom sajtu, one danas izazivaju veliki interes među korisnicima zbog izbora koji se održavaju u Velikoj Britaniji.

Hakerima nije uspjelo da na ovaj način ugroze Kamerona, jer će kako trenutno stvari stoje, njegova Konzervativna partija ubjedljivo pobijediti na juče održanim izborima.

Bonus video: