Vili Nelson: Pušio sam marihuanu na krovu Bijele kuće

0 komentar(a)
Vili Nelson, Foto: Screenshot(YouTube)
Vili Nelson, Foto: Screenshot(YouTube)
Ažurirano: 06.05.2015. 09:29h

Veteran američke kantri muzike Vili Nelson izdao je danas svoje memoare u kojima navodi da je "čak stigao da puši marihuanu u Bijeloj kući", jedne večeri 1977. godine.

Dva dana pošto je izašao iz zatvora zbog posjedovanja kanabisa na Bahamima, predsjednik SAD Džimi Karter pozvao ga je na večeru u Bijeloj kući kako bi mu zahvalio na podršci tokom izborne kampanje 1976. godine.

"Poslije večere, neko iz okruženja Bijele kuće pozvao me je na krov zgrade da uživamo u pogledu. Kad smo stigli na krov, ta osoba je iz džepa izvadila džoint“, rekao je Nelson koji nije otkrio identitet osobe koja je imala marihuanu.

"Pušiti marihuanu na krovu Bijele kuće navelo me na razmišljanje“, naveo je 82-godišnji pjevač u autobiografskom djelu "It s A Long Story“.

Nelson se krajem aprila priključio pokretu za legalizaciju marihuane, pa čak planira sopstvenu marku kanabisa koju namjerava da učini "najboljom na tržištu".

Slavni kantautor je rekao da će marihuana marke "Willie’s Reserve" (Vilijeva rezerva) biti uzgajana i prodavana u Koloradu i Vašingtonu, američkim državama u kojima je dozvoljena rekreativna upotreba ove biljke.

Bonus video: