"Nije vam Crnogorski telekom kriv što nikog ne znate u Nepalu"

Šerpasi braćo moja saćemo da pričamo do iznemoglosti dok nam baterije traju"
177 pregleda 50 komentar(a)
Crnogorci u Nepalu, Foto: Facebook
Crnogorci u Nepalu, Foto: Facebook
Ažurirano: 05.05.2015. 08:20h

"S kim god sam se čuo, niko nije zaspiva' od telefona... zovu ljudi, majka mi poluđe", "Moj brat od tetke अशोक, s majčine strane od srca se zahvaljuje na ovako velikodušnoj pomoći", "Ne zovite do śutra kumimo ve kapicom, e bismo prilegli malo. Svako dobro", "Molim Telekom da popravi signal, ovi moji iz Banglunga poluđeše, sve odzvanja dok pričamo...ili nas prisluškujete???", samo su neke od poruka koje su objavljene na stranici Crnogorci u Nepalu, koju je kreirao nepoznati autor, nedugo pošto je Crnogorski telekom saopštio da će do kraja maja omogućiti besplatne pozive iz Crne Gore prema toj zemlji.

"Crnogorski Telekom se pridružio humanitarnoj akciji članica Dojče Telekom grupe, u pružanju pomoći stanovništvu Nepala, koje je nedavno pogođeno katastrofalnim zemljotresom. Telekom neće naplatiti pozive iz fiksne mreže kao i pozive i sms iz mobilne mreže (postpaid i prepaid), iz Crne Gore ka Nepalu, kao i roaming pozive iz Nepala koji ostvare korisnici koji eventualno pružaju pomoć na terenu", objavljeno je juče na Facebook stranici kompanije.

"Šerpasi braćo moja saćemo da pričamo do iznemoglosti dok nam baterije traju", "Pamtim to ko da je bilo juče. 1979.godine zemljotres, mi u šator, kad poziv koji se ne odbija tačno u ponoć... Sa druge strane žice brate da mi vidiš lice šerpas Pushparam i još mi kaže ako što treba nije problem reci brate moj neka košta koliko košta... i kako da im sad ne vratimo", našalio se na objavu crnogorske telekomunikacione kompanije Žarko Miranović.

Osim velikog broja komentara na društvenim mrežama u kojima se šale na račun Telekomovog gesta, te Facebook stranice Crnogorci u Nepalu, korisnici su napravili i reklamu za još jednu Telekomovu "ponudu", "Telekomova preextra ponuda 12 minuta", kojom svi plavooki korisnici kompanije sa položenom C kategorijom do kraja mjeseca mogu da ostvare besplatne pozive ka Farskim ostrvima.

Svaka čast na poslednjoj akciji. #PodijeliDozivljaj #CgTelekom

Posted by Miroslav Boljevic on Monday, May 4, 2015

Akciju Telekoma su iskoristili i u In Taxi firmi.

"Za sve vas koji imate nekog u Nepal vozimo vas džabe! Kad može Telekom možemo i mi malo pomoć", naveli su u komentarima na objavu crnogorske telekomunikacione kompanije.

Telekomova ponuda, osim što je naišla na sprdnju među korisnicima, postala je viralna - na Facebooku ima preko 550 dijeljenja, a jedna je od glavnih tema i među crnogorskim tviterašima. Našla se i na brojnim regionalnim Facebook stranicama koje su poznate po objavama zanimljivih informacija iz cijelog svijeta.

Bonus video: