Skuplja novac na Kickstarteru da otkupi Kickstarter

“Ako prikupim 1.200.000.000 dolara, kupiću Kickstarter i promijeniti pravila tako da će na sajtu biti dozvoljeni samo projekti koji se tiču davanja imena psima”
59 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.04.2015. 16:26h

Aron Šlehter odlučio je da prikupi novac preko Kickstartera, kako bi otkupio taj servis i promijenio njegova pravila.

Njegov originalni projekat bio je da nudi usluge ljudima, koji nisu sigurni kako da nazovu svog psa.

Imao je namjeru da podijeli svoj “dar” (“izmišljanja odličnih imena za ljubimce”) sa svijetom i pokrenuo kampanju na Kickstarteru s ciljem da prikupi 3.700 dolara. Kasnije je dodao i plan "pisanja knjige o umjetnosti davanja imena psima".

Međutim, Kickstarter ga je zamolio da se više fokusira na knjigu, nego “davanje imena psima koje, iako plemenito, ne može da se svrsta ni u jednu od 15 kategorija na sajtu”.

Prvo pravilo u Kickstarter uputstvu je: “Projekat mora da se odnosi na stvaranje nečega što može da se dijeli s ljudima i što u jednom trenutku može da bude završeno”.

Sada se Šlehter nada da će uspjeti da prikupi 1,2 milijarde dolara preko Kickstartera, otkupi cio sajt i promijeni njegova pravila.

“Ako prikupim 1.200.000.000 dolara, kupiću Kickstarter i promijeniti pravila tako da će na sajtu biti dozvoljeni samo projekti koji se tiču davanja imena psima”, stoji u opisu njegove kampanje, koja još nije zvanično objavljena na tom sajtu.

B92.net

Galerija

Bonus video: