KOŠTAJU I DO 3.000 DOLARA

Westworld u stvarnom životu: Hjuston zabranjuje javne kuće sa humanoidnim robotima

Kanadska kompanija KinkySdollS, koja je prvu javnu kuću s humanoidnim lutkama otvorila u Torontu 2017, na svojim stranicama oglašava da nudi "ljubavne lutke za odrasle" koje je moguće unajmiti ili kupiti
129 pregleda 0 komentar(a)
robot, Foto: Shutterstock
robot, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.10.2018. 16:52h

Gradsko vijeće Hjustona odbilo je izdati dozvolu za rad javnoj kući u kojoj bi usluge za zabavu pružali humanoidni roboti, piše Vašington Tajms.

Da bi spriječili otvaranje robotske javne kuće gradski odbornici jednoglasno su izglasali zakon kojim se u objektima za pružanje seksualnih usluga zabranjuje upuštanje u takav odnos s "antropomorfnim napravama", odnosno napravama u obliku ljudskih bića.

Kanadska kompanija KinkySdollS, koja je prvu javnu kuću s humanoidnim lutkama otvorila u Torontu 2017, na svojim stranicama oglašava da nudi "ljubavne lutke za odrasle" koje je moguće unajmiti ili kupiti.

KinkySdollS navodi da humanoidne lutke govore i tople su na dodir, a svaka košta 3.000 dolara.

Odbornik Hjustona Greg Trejvis nazvao je prijedlog za otvaranje takve javne kuće "nastranim" i "prostačkim" i poručio "mi nismo grad grijeha". Gradonačelnik Silvester Turner rekao je da kompanija može prodavati svoje robote ali da pojedinci ne mogu njihove usluge koristiti u za to specifično namijenjenom prostoru.

Kompanija je već počela graditi zgradu u kojoj bi bila smještena javna kuća, no inspektori su je zaustavili jer nema dozvole pa se tako u Hjustonu neće ostvariti fiktivni svijet iz SF serije Westworld, prenosi Hina.

Preporučujemo za Vas