Badi je bio na listi za eutanaziju, a sada je opet sa svojom porodicom

"Goca se početkom mjeseca priključila grupi Ruka-šapi na Facebooku i slučajno vidjela slike koje smo objavili. Javila se da pita otkad je taj pas u azilu i tražila je da ga vidi da to nije slučajno njen Badi. Naravno, odmah ga je prepoznala, iako je bio oronuo nakon toliko mjeseci”
3 komentar(a)
Ažurirano: 24.04.2015. 09:57h

Njemački ovčar Badi je mjesecima bio u Skloništu za napuštene životinje, na Koniku. Tamo su ga ostavili roditelji njegove vlasnike Goce Marković, nakon što je ona otišla u inostranstvo. Njeni roditelji su preselili i nisu mogli da ga zadrže. Kada nisu uspjeli da za Badija nađu smještaj, ostavili su ga u Sklonište.

Iako prelijep, niko ga od onih koji su u Sklonište dolazili da udome psa, nije želio - jer je star. Tako se Badi krajem januara, sa još desetak pas, našao na listi eutanaziju.

Ali, njemu nije bilo suđeno da umre.

Umjesto da ga ostave u Skloništu i dozvole da bude uspavan, volonteri Društva za zaštitu životinja Ruka-šapi su Badija smjestili u pansion i za njega plaćali hranu i smještaj.

Badi je u februaru napunio devet godina.

Njegova vlasnica se u međuvremenu vratila iz inostranstva, htjela je da uzme psa nazad, ali su je mnogi odgovarali, govoreći joj da u SKloništu stare pse odmah uspavaju i da Badi sigurno nije živ.

“Goca se početkom mjeseca priključila grupi Ruka-šapi na Facebooku i slučajno vidjela slike koje smo objavili. Javila se da pita otkad je taj pas u azilu i tražila je da ga vidi da to nije slučajno njen Badi. Naravno, odmah ga je prepoznala, iako je bio oronuo nakon toliko mjeseci”, kažu u Društvu Ruka-šapi.

I Badi je opet sa svojom porodicom!

Galerija

Bonus video: