Pismo za Mišel Obamu: "U školama nema dovoljno kečapa, bombardujte Siriju"

Osim sugestija oko kečapa u javnim školama, Piter je kritikovao gospođu Obamu zbog nedostatka trupa na Bliskom istoku i Ukrajini
14 komentar(a)
Barak Obama, Mišel Obama, Foto: Commons.wikimedia.org
Barak Obama, Mišel Obama, Foto: Commons.wikimedia.org
Ažurirano: 22.04.2015. 10:59h

Osmogodišnji Piter uputio je pismo prvoj dami SAD Mišel Obami, kako bi joj skrenuo pažnju na to da je jedna kesica kečapa za ručak u javnim školama jednostavno nije dovoljna.

Kako je kazao Piterov otac, dječak je pismo sastavljao šest mjeseci jer je bio "previše ljut" da bi ga napisao odjednom.

Osim sugestija oko kečapa u javnim školama, Piter je kritikovao gospođu Obamu zbog nedostatka trupa na Bliskom istoku i Ukrajini. On je takođe predložio da Sjedinjene države bombarduju Siriju.

"Zovem se Petar. Imam osam godina", piše na početku pisma, "Obožavam da učim o istoriji SAD. Uživam učeći o sjajnim izborima koje je SAD napravila... A onda je Vaš suprug došao na vlast. Mislim da biste trebali da ponovo razmislite o vašoj ideji koja nas vodi do samo jedne kesice kečapa po porciji ručka. Mislim da nas to odvlači od patriotizma", napisao je dječak.

Piter nakon toga piše da predsjednik Obama treba da "poradi na svojim govorima".

Ne samo da kritikuje Obamime govore, dječak je dao i svoje viđenje spoljne politike SAD.

"Takođe mislim da biste trebali poslati trupe na Bliski istok. Takođe mislim da Vaš muž treba da poradi na svojim govorima. Razočarao je milone Amerikanaca odlukom da ne bombarduje Siriju. Ako ne znate, Islamska država na Bliskom istoku svakog dana uništi na hiljade domova. Takođe biste trebali da pošaljete trupe u Ukrajinu ..."

Piterov otac je kazao za The Weekly Standard da je pismo pronašao na dječakovoms radnom stolu. A njegova majka je saopštila da on zapravo ne mora da brine o kečapu u javnim školama, jer pohađa privatnu školu.

Bonus video: