Pozajmili glasove: Legende srpskog rokenrola u novom "Sunđer Bobu"

"Koja, Cane i ja pozajmimo glasove trojici galebova koji se pojavljuju u jednoj ili dvije kratke scene. Tako da i nismo imali neke dijaloge, pa ne znam ni da li se to može nazvati ulogom", kazao je Gile za "Vijesti"
347 pregleda 0 komentar(a)
Sunđer Bob Kockalone, Foto: Screenshot (YouTube)
Sunđer Bob Kockalone, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 18.04.2015. 17:45h

Legende srpskog rokenrola Zoran Kostić Cane (Partibrejkers), Dušan Kojić Koja (Disciplin A Kitschme), Srđan Gojković Gile (Električni orgazam) i Živorad Milenković Žika (Bajaga i Instruktori) pozajmili su glasove u srpskoj sinhronizaciji animiranog filma "Sunđer Bob Kockalone: Sunđer na suvom" koji će u ex-YU bioskopima početi da se redovno prikazuje od 23. aprila.

"Prijatelj Đorđe Lukić, koji se bavi sinhronizacijom crtanih filmova, je došao na ideju da ja, Koja i Cane pozajmimo glasove trojici galebova koji se pojavljuju u jednoj ili dvije kratke scene. Tako da i nismo imali neke dijaloge, pa ne znam ni da li se to može nazvati ulogom", kazao je Gile za "Vijesti".

Popularni roker je dodao da su on i kolege sa rok scene pojedinačno snimali glasove, odnosno da nisu bili u isto vrijeme u studiju. On je učešće u filmu o Sunđer Bobu opisao kao zabavno, zanimljivo i simpatično iskustvo.

"Simpatično je to, jer sa mojim sinom, koji sad ima sedam godina, stalno idem u bioskop da gledamo dugometražne crtane filmove. Ranije sam radio muziku za djecu sa Vladom Divljanom i igrali smo pozorišnu predstavu 'Boško Buha', rokenrol za djecu, tako da mi je sve to na neki način poznato i blisko. Nikad ranije nisam pozajmljivao glas, ali volio bih to opet da radim. To nije moje osnovno zanimanje, ali ako mi je nešto zabavno i simpatično što da ne", istakao je Gile.

On je upoznat sa serijom o Sunđer Bobu, koju je često gledao sa sinom, ali film kaže da još nije gledao. Na premijeru planira da odvede sina, koji je, kaže, oduševljen i jedva čeka da vidi (tačnije čuje) tatu u ulozi galeba, da pogleda film.

Gile uz smijeh priznaje da je jedan od onih koji smatra da su nekada crtani filmovi za djecu bili bolji, ali kaže da i danas ima dosta dobrih.

"Pa i ja sam dio tih koji smatra da su nekadašnji bili bolji (smijeh). Ja sam odrastao na Dizniju, te crtane sam volio kao klinac. Ta produkcija postoji i danas i meni su i sada ti novi Diznijevi filmovi najbolji. Ili kuća Pixar koja je radila priču o igračkama i još neke, koja se sad sjedinila sa Diznijem čini mi se, i oni su dosta dobri", ističe roker.

U podgoričkom Cineplexxu "Sunđer Bob Kockalone: Sunđer na suvom" imaće pretpremijeru ovog vikenda.

Bonus video: