Bivši agent CIA: Ubio sam Merilin Monro

“Imamo dokaz da je spavala ne samo sa Džonom Kenedijem, već i sa Fidelom Kastrom. Moj šef, Džimi Hejvort je rekao da ona mora umrijeti. Uradio sam to za Ameriku! Ona je mogla da prenese informacije komunistima, a to nismo smjeli da dozvolimo“, izjavio je Hodžis
83 pregleda 5 komentar(a)
Merilin Monro, Foto: Shutterstock
Merilin Monro, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.04.2015. 17:23h

Normand Hodžis (78) bivši operativac CIA, koji je na samrti, tvrdi da je izvršio 37 ubistava za vladu SAD između 1959. i 1972, uključujući i likvidaciju filmske dive Merilin Monro.

On tvrdi da je po naređenju službe lišavao života potencijalne prijetnje po državu. Među njegovi žrtvama bilo je, navodi, političkih aktivista, novinara, naučnika i umjetnika.

Zbog ubistva Monro se, dodaje, ne kaje jer je postala „pretnja za bezbjednost zemlje“.

“Imamo dokaz da je spavala ne samo sa Džonom Kenedijem, već i sa Fidelom Kastrom. Moj šef, Džimi Hejvort je rekao da ona mora umrijeti, ali da to mora izgledati kao samoubistvo ili predoziranje. Nikada prije toga nisam ubio ženu, ali sam poslušao naređenje. Uradio sam to za Ameriku! Ona je mogla da prenese informacije komunistima, a to nismo smjeli da dozvolimo“, izjavio je Hodžis kojeg u bolnici obezbjeđuje, a istraga je u problemu jer su svi akteri ove priče preminuli.

Smrt Merilin Monro, koja se prema dokumentima predozirala tabletama 1962, predmet je mnogih teorija zavjere.

Bonus video: