Pompezni princ: Sluge mu istiskuju pastu na četkicu, pertle peglaju svaki dan

„Jednom prilikom me je pozvao dok je bio u biblioteci i rekao: ‘Oh, Pole, pismo kraljice mi je izgleda slučajno palo u kantu za smeće, možeš li molim te da ga podigneš?’“
111 pregleda 8 komentar(a)
Princ Čarls, Foto: AP/Tim Ireland
Princ Čarls, Foto: AP/Tim Ireland
Ažurirano: 04.11.2018. 07:44h

Novi dokumentarac o britanskoj kraljevskoj porodici, otkriće zbog čega zaposleni u Clarence House dvorcu za princa Čarlsa imaju nadimak „pompezni princ“, piše Yahoo.

„Serving the Royals: Inside the Firm“ (Služenje kraljeva: Unutar firme) može se pogledati na striming platformi Amazon Prime, a obuhvata intervjue sa bivšim batlerom princeze Dajane, Polom Burelom, koji je bio spreman da otkrije kakve sve to zahtjeve ima prvi u redu za britanski tron.

„Njegove pidžame se presuju svakoga jutra, njegove pertle se peglaju svakoga dana sa peglom kako bi bile spljoštene, slivnik u kadi mora biti sa određene strane, a temperatura vode u njoj zgrijana tačno u stepen kako je zatražio“, ispričao je Burel, ali se nije tu zaustavio.

„Njegove sluge imaju zaduženje i da mu istisnu tačno jedan inč paste na četkicu prilikom svakog pranja“, dodaje on, a zatim objašnjava da „to čak i nije najluđa stvar“ vezano za sina kraljice Elizabete II.

Naime, Burel tvrdi da mu je tokom rada za princezu Dajanu, najčešći zadatak bio da doda njenom suprugu nešto što mu je bilo na dohvat ruke.

„Jednom prilikom me je pozvao dok je bio u biblioteci i rekao: ‘Oh, Pole, pismo kraljice mi je izgleda slučajno palo u kantu za smeće, možeš li molim te da ga podigneš?’“, prisjetio se Burel.

U jednom od intervjua snimljenih za potrebe dokumentarca, bivši batler princeze Dajane tvrdi i da se princ Čarls presvlači pet puta dnevno.

On je takođe otkrio i da nasljednik britanskog trona šalje hranu svojih kuvara prije svog dolaska bilo da ide nekome u privatnu posjetu ili na događaj, da koristi isključivo sopstvene daske za WC šolju, koje nosi sa sobom, ali i da isključivo spava na „specijalnoj kraljevskoj posteljini“, koja se pegla i zateže, kako se na krevetu ne bi ukazala ni jedna linija, a priprema takvog kreveta zna da traje i sat vremena.

Iako još uvijek ne sjedi na tronu, princ Čarls zahtijeva kraljevski tretman, što dokazuje dokumentarac, ali i knjiga Toma Boversa „Rebel Prince, The Power, Passion and Defiance Of Prince Charles“.

Bonus video: