Hit na internetu: Ova žena je "lovac na lovokradice"

Odlučna da zaštiti životinje kojima prijeti istrebljenje, nedavno se pridružila neprofitnoj organizaciji VETPAW (Veterans Empowered To Protect African Wildlife)
303 pregleda 13 komentar(a)
Kinesa Džonson, Foto: Facebook.com
Kinesa Džonson, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 09.04.2015. 16:58h

Bivša pripadnica američkih vojnih snaga u Avganistanu, Kinesa Džonson, našla je novo zanimanje: postala je "lovac na lovokradice" na afričkom kontinentu.

Naoružana jurišnom puškom i glokom 43, američka veteranka stekla je veliku popularnost na društvenim mrežama.

Prema pisanju Njujork dejli njuza, svojim atipičnim izgledom, impozantnom muskulaturom i tetovažama, Kinesa ostavlja snažan utisak. Njen CV je impresivan koliko i njeni bicepsi: osim što je bivši vojnik, Kinesa je i instruktor gađanja, veterinar i mehaničar.

Odlučna da zaštiti životinje kojima prijeti istrebljenje, nedavno se pridružila neprofitnoj organizaciji VETPAW (Veterans Empowered To Protect African Wildlife), koja okuplja bivše vojnike u cilju zaštite ugrožene afričke faune.

Njihovo bogato vojno iskustvo im dobro dođe u borbi protiv lovokradica.

Pripadnici VETPAW-a patroliraju na terenu i pomažu afričkim rendžerima u prevenciji ilegalnog lova, posebno slonova i nosoroga, ali i drugih životinja.

Ako ova "američka" metoda borbe protiv lovokrađe nije naišla na opšte odobravanje, svakako je od Kineše Džonson napravila zvijezdu interneta.

Bonus video: