Kako je Hilari Klinton reagovala na nevjerstvo svog supruga

Afera Bila Klintona i Monike Levinski iznijeta je u javnost 1998. Ni Bil ni Hilari nisu se tada javno oglasili povodom navoda medijskih kuća.
73 pregleda 8 komentar(a)
Bil Klinton, Hilari Klinton, Foto: Shutterstock
Bil Klinton, Hilari Klinton, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.04.2015. 10:57h

Kada je čula da je imao aferu sa svojom sekretaricom Monikom Levinski, Hilari Klinton “udarila je svog muža Bila knjigom u glavu”, navodi novinarka Kejt Andersen Brauer se u svojoj novoj knjizi.

Ovi navodi izneseni su u knjizi “The Residence”, u kojoj je navodno predstavljena prošlost iza kulisa Bijele kuće, a čije djelove prenosi "Independent".

Članovi osoblja Bijele kuće navodno su rekli novinarki Kejt Andersen Brauer da su u spavaćoj sobi bivšeg predsjedničkog para zatekli krvave fleke na posteljini i da su bili “prilično sigurni” da je Hilari “opalila Bila knjigom” kada je saznala za njegovo nevjerstvo.

“Bilo je najmanje dvadeset knjiga na noćnom stočiću koje je njegova supruga mogla da odabere, uključujući i Bibliju”, navodi Andersen Braur u bilješkama.

Afera Bila Klintona i Monike Levinski iznijeta je u javnost 1998. godine. Ni Bil ni Hilari nisu se tada javno oglasili povodom navoda medijskih kuća.

Bonus video: