Umrla najstarija osoba na svijetu

Na pitanje za savjet kako da se dugo živi rekla je "Koristite puno hidrantne kreme, budite ljubazni prema svima, volite svoje komišije i jedite ono što sami skuvate. Nemojte jesti na mjestima za brzu hranu"
3 komentar(a)
Gertrud Viver, Foto: Reuters
Gertrud Viver, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.04.2015. 07:00h

Samo nekoliko dana pošto je postala najstarija osoba na svijetu, 116-ogodišnja Gertrud Viver (Weaver) umrla je juče u američkoj državi Arkansasu.

Viver je postala najstarija osoba na svijetu posle smrti 117-ogodišnje Japanke prošle nedjelje, prema podacima koje vodi Gerontološka istraživačka grupa (Gerontolgy Research Group) čije sjedište je u Los Anđelesu. Viver je rođena 1898. godine.

Pogrebno društvo Vilijams potvrdilo je da je ona umrla u ponedjeljak u domu Silver Ouks u Kamdenu, oko 160 kilometara jugozapadno od Litl Roka.

Gradonačelnica Kamdena Mari Trisolini razgovarala je sa Viver prošle nedjelje u domu gdje je živjela, kada su slavili 100. rođendan njene cimerke.

Gradonačelnica je rekla da je Viver bila draga i živahna kada je s njom razgovarala.

Na pitanje za savjet kako da se dugo živi rekla je "Koristite puno hidrantne kreme, budite ljubazni prema svima, volite svoje komišije i jedite ono što sami skuvate. Nemojte jesti na mjestima za brzu hranu".

Istraživačka grupa je uspjela da potvrdi njenu starost prema podacima iz popisa i vjenčanici iz 1915. u kojoj je pisalo da ima 17 godina.

Sam dan njenog rođenja nije mogao da bude potvrđen pa je grupa koristila dan kada je ona uvijek slavila svoj rođendan, 4. juli, koji se obilježava kao Dan nezavisnosti SAD.

Bonus video: