DJELO FRENKA GERIJA

Ovo je novo, neobično sjedište Fejsbuka

Geri je ubacio moderni namještaj i umjetnička dela, stepenice koje podsjećaju na one iz Gugenhajm muzeja, parking na krovu zgrade i najmanje jednu salu za sastanke koja izgleda kao dječija igraonica
0 komentar(a)
Facebook, Foto: Reuters
Facebook, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.02.2019. 14:36h

Fejsbuk se zvanično preselio na prostor veličine 430.000 kvadratnih metara, a dizajner cijelog projekta je čuveni arhitekta Frenk Geri, koji je ubacio moderni namještaj i umjetnička dela, stepenice koje podsjećaju na one iz Gugenhajm muzeja, parking na krovu zgrade i najmanje jednu salu za sastanke koja izgleda kao dječija igraonica. 

Novo sjedište Fejsbuka je u suštini jedna velika otvorena soba zato što bi to značilo da održava Fejsbukovu otvorenu kulturu. To je prostor u kome može da radi i cirkuliše na hiljade ljudi u jednom trenutku. Postoji i određeni manji prostor za privatne poslove, a zaposleni uvijek mogu da odu u prostrani park u kome je posađeno preko 400 stabala. 

"Sama zgrada je prilično jednostavna i nije fensi" napisao je Mark Zakerberg na svojoj Fejsbuk stranici.

 

Hanging out in the house Mark and Frank built. #frankgehry #MPK20

A photo posted by Andrew Blotky (@andrewblotky) on

 

#FacebookHQ @Full Circle #mpk20 supercool New building designed by Architect #FrankGehry

A photo posted by elainehannah ?✈️? (@elainehannah) on

 

Rooftop park at the new digs #shiphappens #mpk20

A photo posted by Jimmy Ahmed (@jimmy_is_here) on

 

Full circle cafe at the new #facebook new office #mpk20

A photo posted by Young Booker (@bookerthefrenchie) on

 

#Melting Room. #fullcircle #mpk20 #facebookart #facebookhq

A photo posted by brentcarlson (@brentcarlson) on