Profesionalac iz National Geographica otkriva 9 trikova za super fotke

Kompozicija, "tihi ubica" u vrhunskim fotografijama, vještina je kojom morate ovladati ako želite da povećate broj pratilaca na Instagramu ili jednostavno date "ono nešto" svojim Facebook albumima sa putovanja
0 komentar(a)
Stiv Mekuri, Foto: Screenshot (YouTube)
Stiv Mekuri, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 05.04.2015. 08:07h

Fotograf koji je snimio jedan od najpoznatijih portreta svih vremena na YouTubeu je otkrio tajnu besprekorne kompozicije za fotografije koje će se svima dopasti.

Kompozicija, "tihi ubica" u vrhunskim fotografijama, vještina je kojom morate ovladati ako želite da povećate broj pratilaca na Instagramu ili jednostavno date "ono nešto" svojim Facebook albumima sa putovanja.

Sjetite se samo kadrova filmova Vesa Andersona ili Dejvida Finčera čiji je vizuelni stil globalno slavljen, a u pozadini je zapravo detaljno promišljena kompozicija.

Ako niste pohađali foto-kurs ili se previše informisali o ovoj temi, fotograf Stiv Mekuri, autor "Djevojke iz Avganistana", kultne naslovnice National Geographica iz 1984, provešće vas kroz 9 trikova zanata u tutorijalu koji je za COOPH objavio u martu.

Mekuri kaže i da, koliko je tehnički aspekat važan, toliko je važno i da uživate u samom procesu fotografisanja i pronađete sopstveni stil...

24sata.hr

Bonus video: