"ZAJEDNO SA BRATOM ĆE BRINUTI O NJOJ"

Rambo Amadeus kupio jedrilicu od Voja Stanića

On je takođe rekao da plovilo trenutno nije u najboljem stanju, ali da će ga do početka ljeta dovesti u red
98 pregleda 3 komentar(a)
Rambo Amadeus, Foto: Beta
Rambo Amadeus, Foto: Beta
Ažurirano: 15.02.2019. 15:31h

Crnogorski muzičar Antonije Pušić poznat i kao Rambo Amadeus koji je poznat kao strastveni jedriličar, potvrdio je da je nedavno postao vlasnik jedrilice čuvenog slikara Voja Stanića, piše Blic.

"Moj brat i ja smo veliki poklonici Voja Stanića, godinama smo ga gledali kako jedri na svoj specifičan način u toj specifičnoj jedrilici. Pošto je u godinama i više ne jedri, pružila se prilika i vrlo nam je drago da smo sada preuzeli brigu o njoj. Inače, "Jugo" je mala drvena jedrilica francuske konstrukcije, tipa Muscadet. To za nas nije obična jedrilica, to je kulturno dobro, ploveći muzej našeg živog genija" kazao je popularni Rambo a piše Blic.

On je takođe rekao da plovilo trenutno nije u najboljem stanju, ali da će ga do početka ljeta dovesti u red.

"Namjeravamo da je prvo polako dovedemo u reprezentativno stanje, ali samo za revijalno jedrenje. Redovno jedrim na mom mikrotoneru "Pomidora" koji nema nikakvu muzejsku vrijednost", kazao je Pušić.

Blic podsjeća da Rambo već duže vrijeme drži predavanja o energetskoj efikasnosti, ali kaže da taj glas nema naročiti odjek.

"Slabo je to. Vlastodršci na Balkanu se više pale na gradnju kapaciteta i investicije nego na efikasnost, jer gledaju zaradu, a efikasnost sama po sebi njih kao neefikasne izbacuje iz igre. Biti u manjini je zabavno, naročito kad je jasno da sam u pravu. To mi daje osjećaj da sam pionir, a i drug Tito je najviše volio pionire, zar ne? Uši koje će me razumjeti tek rastu, zasad govorimo o promilima", zaključio je Rambo.