Završen Sajam vjenčanja, mnogi mladenci odabrali dekor

"Vjenčanice koštaju od 1.500 do 3.000, zavisno od brenda“, kazala je Gogićeva, istakavši da su zadovoljni interesovanjem
136 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 30.03.2015. 18:51h

Posjetioci tržnog centra „Delta siti“ su tokom protekla tri dana, u sklopu šestog Sajma vjenčanja „Vaša bajka“, mogli da saznaju sve o organizovanju vjenčanja, kupovini vjenčanica i pratećih detalja, fotografisanju svadbi.

Predstavnica marketing agencije „Incognito“ Danijela Knežević kazala je da su, kao organizatori, zadovoljni, istakavši da iste utiske dijele i posjetioci i učesnici.

„Učesnici Sajma su nam se pohvalili da su ostvarili brojne rezervacije svojih usluga, tako da je to, u stvari, najbitnije i nama kao organizatorima. Posjetioci su veoma zadovoljni kako sve izgleda i kako je dekorisan prostor, ali i ponudom Sajma“, kazala je Kneževićeva.

Ljiljana Gogić iz salona vjenčanica „Na zrnu graška“ istakla je da su posjetiocima ponudili kupone sa sniženjima od 30 do 40 odsto, koji važe do kraja godine.

„Ovdje smo izložili samo jednu vjenčanicu, novog brenda „Ronald Džojs“. U ponudi imamo vjenčanice marke „Pronovia“, „La sposa“, „Demetrios“, koje mogu da se kupe ili iznajme. Mlade se češće odlučuju za iznajmljivanje, koje košta od 300 do 750 eura. Prodaja je od 1.500 do 3.000, zavisno od brenda“, kazala je Gogićeva.

Ona je istakla da su na tržištu već pet godina, te da su veoma zadovoljni interesovanjem koje mladenci pokazuju za njihove usluge.

Predstavnica hotela „Podgorica“ i „Siti“ Nevenka Lekić kazala je da u hotelu „Podgorica“ nude organizaciju raznih proslava u unutrašnjosti restorana, kapaciteta do 70 osoba, dok spoljašnja terasa, za vrijeme lijepih dana, može da primi preko 100 gostiju.

„Za mladence ima gratis apartman, gdje se mlada može spremiti, a uključeno je i noćenje sa doručkom, besplatan parking. Meni je oko 20 eura po osobi“, kazala je Lekićeva.

U unutrašnjem restoranu hotela „Siti“, kako je navela, može se smjestiti do 60 gostiju, a na unutrašnjoj terasi ima do 200 mjesta.

„Cijena zavisi od menija...prosjek je od 30 do 35 eura po osobi. Imamo dosta interesovanja“, kazala je Lekićeva.

Na Sajmu su se predstavili i saloni vjenčanica „Pepeljuga“ i „Irena“, agencije za dekoraciju „Lunna“, „Happy Day“, „Neven Wedding&Flower“ i „Pravi se FeSta“, fotografi Promo - Montenegro - Sergej Zabijako, Yelissa Photography, Saša Vujanović, Danilo Novović, Bojan Gnjidić i PhotoBooth Montenegro, Orkestar Dobri momci Podgorica, restorani, hoteli, turističke agencije.

Krediti za mladence

Predstavnik Erste banke Boris Cimbaljević kazao je da su budućim mladencima na Sajmu ponudili stambene kredite, ali da juče nije bilo mnogo zainteresovanih koji bi se skućili na taj način.

„Za stambeni kredit se kamata spustila sa 8,9 na 7, 5 do 8 procenata uz učešće od minimum 10 odsto. To je jedan od pristupačnijih kredita za mladence. Nudimo i gotovinske kredite, refinansirajući kredit sa kamatom 8, 39...“, kazao je Cimbaljević.

Galerija

Bonus video: