Ove začine možete slobodno koristiti u ishrani pasa

Origano, ruzmarin, bosiljak i peršun osvježavaju dah, smanjuju želudačne tegobe, a pritom su sigurni za pse
295 pregleda 0 komentar(a)
peršun, Foto: Shutterstock
peršun, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 29.03.2015. 15:35h

Pored toga što je utvrđeno da imaju antikancerogeno dejstvo, ovi začini osvježavaju dah, smanjuju želudačne tegobe, a pritom su sigurni za pse. Pročitajte koji su to začini zdravi za vašeg psa.

Origano. Poznat kao dodatak za picu, origano sadrži visok nivo antioksidansa i flavonoida. Ovaj netoksični začin koristi se za smirivanje problema sa želucem, proliva i gasova.

Ruzmarin. Ova biljka je bogata gvožđem, kalcijumom i vitaminom B6. Takođe, ovaj začin se pokazao kao dobar antioksidans, a pritom je siguran za pse.

Bosiljak. Ova biljka je vrlo zdrava za sve nas. Djeluje kao antioksidans, a poznata je i po antivirusnim i antimikrobnim svojstvima. Sljedeći put kada spremate jelo sa svježim bosiljkom, začinite malo i obrok vašeg psa.

Peršun. Ova lisnata biljka bogata je flavonoidima, antioksidansima i vitaminima, a takođe sadrži i likopen i karotin. Peršun se već dugo koristi za liječenje pasa, a najčešće za umirivanje želuca ili osvježavanje daha. Za male pse dodajte tek malo začina, a za velike ne više od jedne kašičice.

Takođe, začine možete koristiti i u smjesi za poslastice.

Index.hr

Bonus video: