Ovo su najljepši "lejdimomci" na Tajlandu

Kako društvo postaje sve otvorenije za transrodne osobe, tako i oni dobijaju sve veće uloge i pozicije u društvu. Mnogi od njih danas se bave javnim poslom, a često imaju duge i uspješne karijere modela ili pjevačica
641 pregleda 7 komentar(a)
Miss Tiffany's Universe, Foto: Instagram
Miss Tiffany's Universe, Foto: Instagram
Ažurirano: 28.03.2015. 16:28h

Čak iako niste nikada bili na Tajlandu ili ne planirate da se zaputite tamo, vjerovatno ste već čuli za tajlandske "lejdimomke", odnosno transeksualce koji izgledaju toliko ženstveno da se često dešava da ih pomiješaju sa pravim ženama.

Kako društvo postaje sve otvorenije za transrodne osobe, tako i oni dobijaju sve veće uloge i pozicije u društvu. Mnogi od njih danas se bave javnim poslom, a često imaju duge i uspješne karijere modela ili pjevačica.

Od 2004. u Pataji održava se "Miss Tiffany's Universe" takmičenje u ljepoti za transrodne osobe. Koliku pažnju privlači ovo takmičenje najbolje pokazuje i činjenica da ga prenosi i nacionalna televizija, a u prosjeku ga gleda 15 milona ljudi. Iako su rođeni kao muškarci, za mnoge od njih nikada ne biste rekli da su to i bili. Naprotiv. Ovo su pet najpopularnijih "lejdimomaka" na Instagramu.

1. Jele Panvilas

เผ็ดๆ...เซ็กซี่ๆ หราาาาาา 555

A photo posted by jele_panvilas (@jele_panvilas) on

Jele radi kao model i do sada se pojavljivala u mnogo televizijskih emisija. Nosi titulu "Miss Tiffany’s Universe" 2012, a na svjetskom takmičenju zauzela je mjesto druge pratilje. Mediji u Bankoku objavili su da je optužena za zlostavljanje životinja, nakon što je tokom svađe bacila mačku svog dečka kroz prozor.

2. Netnapada Kanlajanon

Close-up #mti #volume ??

A photo posted by ?✨Nek✨? (@nek_nethnapada) on

Netnapada ili samo Nek naslijedila je titulu od Jele na takmičenju "Miss Tiffany’s Universe" 2013, a učestvovala je i na "Miss International Queen" takmičenju.

3. Nong

Nong je takođe dobitnica nacionalne titule na izboru za mis 2007. godini. Bila je i stjuardesa u "P.C. Air", prvoj tajlandskoj aviokompaniji koja je zapošljavala samo transeksualne osobe. Nakon što je ova kompanija zatvorena zbog nedostatka sredstava, Nong je postala voditelj i hostesa različitih događaja.

4. Nong Ploj

มาถึงแล้วนะค่ะ ???

A photo posted by nongploy1910 (@nongploy1910) on

Krasila je naslovnicu popularnog "Volume" magazina. Dugo se o njoj pisalo kao o razlogu zbog kog je veza jedne od najvećih zvijezda na Tajlandu bila u krizi.

5. Sami

????

A photo posted by Sammy (@sammy_sirapatsorn) on

Ona je titulu najljepše transrodne osobe na Tajlandu i na svijetu ponijela 2011. godine. Danas, Sami je student na Dhurakij Pandit Univerzitetu gdje studira umjetnost.

Blic Žena

Bonus video: