Beograd dobio polje na Monopol tabli

Konačni popis gradova objavljen je na Svjetski dan Monopol igre
76 pregleda 4 komentar(a)
Monopoll, Foto: Shutterstock.com
Monopoll, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 22.03.2015. 20:36h

U kampanji, u kojoj su fanovi imali priliku da sami kreiraju tablu svJetskog izdanja igre "Monopol ovdje i sada", Beograd je dobio svoje polje na tabli.

Povodom obilježavanja 80-te godišnjice društvene igre Monopol, kompanija "Hasbro" udružila se sa portalom "BuzzFeed" kako bi zajedno sa fanovima odabrali gradove širom svijeta koji će postati vlasnički posjedi na tabli novog svjetskog izdanja "Monopoly Here & Now" igre.

Ova igra, koja će se pojaviti u klasičnom izdanju, ali i kao elektronska igra za PC, konzole i mobilne telefone, zahvaljujući glasovima ugostiće i Beograd.

Glasanje je započelo 13. februara i trajalo je do 4. marta, a pobjednički gradovi proglašeni su 19. marta.

Raspored gradova na tabli je sledeći: Ljubičasto polje: Njujork, Amsterdam i Sidnej. Zeleno polje: Riga, Istanbul i Lisabon, tamnoplavo Hongkong i Lima, dok su na crvenom polju Belfast, Atina i Beograd

Varšava, Meksiko siti i Santjago su na žutom, a Kvinstaun, Kejptaun i Tajpej na svijetlo plavom polju.

Na narandžastom polju će se naći London, Moskva i Tokio, a kao dopuna igri su Glethorn i Madrid.

Konačni popis gradova objavljen je na Sjvetski dan Monopol igre i službeni rođendan brenda Monopol. Monopol brend je svjetski omiljena porodična igra koju je igralo više od milijardu ljudi u 114 zemalja širom svijeta! Igra Monopol slavi 80. rođendan, a kompanija Parker Brothers je 1935. otkupila prava od Čarlsa Deroua za koga se veruje da je tvorac igre.

Bonus video: