Snimak koji oduzima dah: Ovako izgleda let sa najviše zgrade na svijetu

Koristili su jednu od najmanjih akcionih kamera na svijetu, Sony Action Cam Mini, kojom je zabilježen nevjerovatan prizor iz ptičje perspektive
3 komentar(a)
Orao Daršan, Foto: Screenshot (YouTube)
Orao Daršan, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 19.03.2015. 14:07h

Pokret "Očuvanje slobode" je postavio novi svjetski rekord uspješnim letom orla koji je bio opremljen kamerom sa vrha najviše zgrade na svijetu, Burdž Kalifa u Dubaiju.

Koristili su jednu od najmanjih akcionih kamera na svijetu, Sony Action Cam Mini, kojom je zabilježen nevjerovatan prizor iz ptičje perspektive.

Let kraljevskog orla Daršana s vrha Burdž Kalife, visoke 829.8 metra prva je takva inicijativa koja je postavila novi svjetski rekord u kategoriji ptičjeg leta zabilježenog sa najviše građevinske strukture koju je napravio čovjek.

Humanitarna organizacija Freedom Conservation djeluje u saradnji s vodećom inicijativom koja se obavi očuvanjem i zaštitom životinjskih vrsta, SOS (Save our Species – Sačuvajmo naše vrste) i organizacijom UNESCO kako bi zajednički podigli svijest o ugroženosti divljih životinjskih vrsta, od kojih se mnoge nalaze na IUCN-ovom crvenom popisu ugroženih vrsta.

Orao Daršan, koji je postavio novi svjetski rekord, primjer je ugrožene vrste koja je uspješno rehabilitovana kroz globalni program očuvanja te djeluje kao ambasador za ugrožene životinje širom svijeta. Kraljevski orao, nekada na crvenoj listi ugroženih životinja, spašen je od izumiranja.

Bonus video: