PODRŽALI ELTONA DŽONA

I Kortni Lav i Riki Martin bojkotuju: Neće nositi kreacije D&G

"Moje D majice idu u kantu - ne želim da ih bilo ko nosi", napisala je teniserka Martina Navratilova na Tviteru
0 komentar(a)
Domeniko Dolće i Stefano Gabana, Foto: Reuters
Domeniko Dolće i Stefano Gabana, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.03.2015. 10:12h

Nekoliko zvijezda pridružilo se bojkotu modne dizajnerske kuće Dolče i Gabana koji je pokrenuo britanski muzičar Elton Džon zbog njihovih komentara o homoseksualcima roditeljima.

Italijanski dizajneri Domeniko Dolče i Stefano Gabana su u intervjuu za jedan italijanski magazin kritikovali korišćenje vantjelesne oplodnje i surogat majki, nazivajući djecu dobijenu tim putem "sintetičkom".

Pjevačica i glumica Kortni Lav, pjevač Riki Martin, televizijski voditelj Endi Koen i reditelj serije "Američka horor priča" Rajan Marfi neki su od slavnih ličnosti koje će podržati bojkot i prestati da nose kreacije kuće "Dolče i Gabana".

Marfi je izjavio da ne samo da će on prestati da nosi taj brend nego da neće dozvoliti ni da bilo ko od likova u njegovim serijama nosi odjeću te kuće.

Martin je osudio izjave dizajnera čiji su glasovi, kako je napisao na Tviteru, previše moćni da bi širili takvu mržnju. "Probudite se, 2015. je", napisao je.

Riki Martin

"Moje D&G majice idu u kantu - ne želim da ih bilo ko nosi", napisala je teniserka Martina Navratilova na svom Tviter nalogu.

Dolče i Gabana, obojica homoseksualci, dugo su bili u vezi. Njihovi modeli se godinama vidjaju u filmovima i na televizijskim ekranima, na crvenim tepisima i dodjelama Oskara i drugih prestižnih nagrada u šou biznisu.

Dolče je za italijanski modni časopis Panorama rekao da se svi ljudi rode "s jednim ocem i jednom majkom".

"Zbog toga me ne možete ubijediti u djecu koja je rođena hemijskim putem, sintetičku djecu ili u djecu nastalu iznajmljivanjem materice, ili izborom sperme iz kataloga", rekao je Dolče.

Elton Džon, koji sa svojim partnerom Dejvidom Fernišom ima dvoje djece od surogat majke, uvrijedio se zbog te, kako je rekao, "arhaične" izjave.

Elton Džon

"Kako vas nije sramota da upućujete puritanske poruke za vještačku oplodnju, koja omogućava ljudima punim ljubavi, bili oni hetero ili homoseksualci da ostvare svoj san i postanu roditelji", rekao je Džon na svom profilu društvene mreže Instagram.

"Vaša zastarela razmišljanja su ista kao i vaše zastarele kolekcije. Neću više nikada da nosim vašu odeću", dodao je muzičar.