Glumac je antisemitizam iskusio na svojoj koži

Daglas je tokom intervjua pozvao vjerske i političke vođe, ali i sve ljude širom svijeta da se bore protiv antisemitizma, a kako bi njegova molba bila upečatljivija, odlučio je da podijeli svoje iskustvo
0 komentar(a)
Majkl Daglas, Foto: Beta
Majkl Daglas, Foto: Beta
Ažurirano: 16.03.2015. 17:27h

Glumac Majkl Daglas, otkrio je u razgovoru za Los Angeles Times da je njegov sin bio žrtva antisemitizma, kada su porodično putovali u Evropu prošlog ljeta.

Daglas je tokom intervjua pozvao vjerske i političke vođe, ali i sve ljude širom svijeta da se bore protiv antisemitizma, a kako bi njegova molba bila upečatljivija, odlučio je da podijeli svoje iskustvo.

“Prošlog ljeta sa porodicom sam odlučio da posjetim južnu Evropu. Tokom boravka u hotelu, naš sin Dilan je otišao na bazen. Ubrzo se vratio u svoju sobu uznemiren. Nepoznati čovjek pored bazena urlao je uvrede upućene njemu”, prisjetio se Daglas.

On je dodao da je prvo upitao svog, tada 14-godišnjeg sina da li je nešto pogrešno shvatio , a kada mu je Dilan odgovori kroz suze da je siguran da su uvrede upućene njemu obratio se čovjeku koji ga je napao.

“To nije bio uljudan razgovor”, kazao je glumac, koji je istakao da je njegov sin prilikom posjete bazenu na sebi imao davidovu zvijezdu.

Daglas je sa očeve strane Jevrej, dok je njegova majka hrišćanka.

Bonus video: