Kako je izgledala teretana na Titaniku

Teretana je imala sve moderne sprave za to vrijeme.
81 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 15.03.2015. 11:44h

Od kraja 19. vijeka, pa sve do početka Drugog svjetskog rata, plovidba Atlantikom je bila veoma popularna, pogotovo među evropskom elitom. Zbog njih su luksuzni brodovi u svom sastavu obavezno imali preteču onoga što danas nazivamo teretanom.

Na čuvenom Titaniku koji je potonuo 1912. godine udarivši u ledeni brijeg, postojala je teretana na spratu za prvu klasu, kao i bazen, piše mashabe.com, a prenosi Blic.

"Ustajao bih rano, prije doručka i nalazio se sa profesionalnim trenerom. Prije teretane bih se zagrijavao pola sata u bazenu sa slanom vodom zagrIjanom na sobnoj temperaturi", ispričao je kapetan Arčibald Grejsi, jedan od preživjelih sa Titanika.

Teretana je imala sve moderne sprave za to vrijeme.

Noći 14. na 15. april, kada je Titanik udario u ledeni brijeg, trener T.V.Mekoli riješio je da ostane u ovoj teretani i potone zajedno sa brodom.

Brodovi kao što je tada bio Titanik imali su najbolje opremljene teretane, sa svim mašinama, sobnim biciklama i vrećama za boks.

Režiser Dejvid Kameron je u svoj najpoznatiji film "Titanik", u kome glume Leonardo Dikaprio i Kejt Vinsletn, ubacio scenu iz teretane.

Galerija

Bonus video: