Žizel Bundšen napušta modnu pistu

Bundšen iza sebe ima veliki broj kampanja za najpoznatije modne kuće na svijetu, a mnogo puta u svojoj karijeri krasila je naslovnice poznatih modnih magazina
273 pregleda 1 komentar(a)
Žizel Bundšen, Foto: Thesun.co.uk
Žizel Bundšen, Foto: Thesun.co.uk
Ažurirano: 14.03.2015. 14:55h

Jedna od najpoznatijih manekenki svih vremena Brazilka Žizel Bundšen napušta modni svijet nakon 20 godina impresivne karijere prenio je brazilski list “Moda Estado”

Bundšen iza sebe ima veliki broja kampanja za najpoznatije modne kuće na svijetu, a mnogo puta, u svojoj dvije decenije dugoj karijeri, krasila je nasovnice Voga, Meri Klera, Ela i drugih poznatih modnih magazina.

Atraktivna Brazilka je svjetsku slavu stekla tokom saradnje sa američkim brendom donjeg rublja Viktorijas Sikret, čije je zaštitno lice bila osam godina. Ovu kuću napustila je još 2007. godine, a nedavno su njenim stopama krenule i njene mlađe koleginice, Karli Klos i Doucen Kroes. Bivši Viktorijin anđeo neće reći i definitivno zbogom modelingu. U budućnosti planira da nastavi saradnju sa velikim modnim kućama sa kojima je radila dugi niz godina unazad, ali je više nećemo vidjeti u ulozi manekneke. Poslednji put pistom će prošetati na Nedjelji mode u Sao Paulu u aprilu.

"Manekenstvo je posao u kom uživam i planiram da radim još dugo i iskoristim svaku priliku koja mi se bude pružila", rekla je najplaćenija menekenka današnjice. Popularna manekenka još se nije oglasila povodom vijesti o njenom navodnom penzionisanju, ali više puta je isticala da joj je porodica bitnija od karijere i da je došlo vrijeme da se se potpuno posveti djeci. Supermodel iz braka sa suprugom Tomom Brejdijem, ima dvoje djece, dvogodišnju Vivijan i petogodišnjeg Bendžamina.

Bilo kako bilo, njenim odlaskom modna industrija će mnogo izgubiti, a nasljednica popularne Brazilke nije ni na vidiku.

Bonus video: