Stop panici u centru Podgorice

80 pregleda 7 komentar(a)
saobraćajni znak, Foto: Vesko Belojević
saobraćajni znak, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 11.03.2015. 17:36h

Saobraćajni znak za "zabranu panike", postavljen je više od dva mjeseca na raskrsnici Balšića i Hercegovačke ulice. Na znaku, koji pokazuje obavezan smjer, nalijepljen je poster, na kojem je crvenom linijom precrtana riječ "panika".

Radnica iz obližnje trafike tvrdi da je postavljen prije više od dva mjeseca i da je to uradio vlasnik obližnjeg kafića “Trile”, kako bi reklamirao žurke koje su uveče priređivali.

"Želio je da postavi plakat i na znaku u blizini moje trafike, ali sam mu rekla da zabranjuje paniku negdje drugo”, kazala je ona.

Reporteri “Vijesti” vrata kafića zatekli su zaključana, a komšije su kazale da će kafić biti ponovo otvoren Preko Morače. Podgoričanima se, međutim, dopala ideja spornog znaka, koji je ostao i nakon što je “Trile” u Hercegovačkoj ulici zatvoren.

Milan Bakić nije znao ko je postavio sporni znak, ali tvrdi da podržava ideju koju je neko ispoljio.

"Mislim da u ovom dijelu grada vlada panika što od građana, koji izlaze u ove kafiće, što od onih koji voze jednosmernim ulicama centra. Trebalo bi zabraniti svaku paniku i nervozu u cijelom gradu”, kazao je dvadesetogodišnji Bakić.

Lijepljenjem plakata na saobraćajni znak krši se zakon, pa je za ovakav prekršaj predviđena i novčana kazna od 1.500 do 7.500 eura.

Bonus video: