SAVJETI PROFESIONALACA

10 trikova koji vam pomažu da izgledate atraktivnije na fotografijama

Sada vam niko i ništa ne stoji na putu najboljih fotki na Instagramu i Facebooku!
2 komentar(a)
selfi, Foto: Shutterstock
selfi, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.03.2015. 21:00h

Dodajte boju

Izgledate blijedo, neuvjerljivo, monotono? Dodajte neki detalj u boji! Jer, ne možete ni vi svaki dan da blistate i da budete ekstremno raspoloženi i fotogenični. U takvim situacijama tračak boje, bilo da je u pitanju vaš ruž u vatrenocrvenoj boji, šal u kobalt plavoj, salonke ili džemper u trkiznoj boji, čini čuda! Da budemo precizniji: malu magiju!

Pronađite zanimljivu pozadinu

Da, vi ste Zvijezda fotografije, ali i ostatak je bitan i te kako! Zamislite da stojite ispred autentičnih, retro vrata u plavoj boji, ili ispred zida popločanog najljepšim pločicama. Birajte pozadinu koja je efektna, koja nudi kontrast, ali pažljivo. Ne želite da izaberete neku koja će vas “progutati”. Evo malog savjeta: nek pozadina bude u kontrastu sa vašom kosom i kombinacijom.

Igrajte se sa proporcijama

Često se desi da neku fotografiju upropastite jer niste znali šta da radite sa rukama. Da bi ste izbjegli da vam se to ubuduće dešava, dajte rukama neku “ulogu”. Čak i kad ste u grupi, izbjegavajte da grlite osobu do vas. Mali savjet: držite nekog ljubimca, čašu vina, ili ih stavite u džep ili na kukove, spontano dodirnite ogrlicu…

Otkrijte koji vam ugao najviše leži

Sigurno u društvu imate drugaricu koja uvijek slika lijevi profil jer je ubijeđena da joj je nos iz desnog veći, ili šta god. Tako možete i vi da pronađete savršen ugao za svoje lice. Kada se slikate anfas, lice pretenduje da izgleda punije, ocrtavajući podočnjake, bore, pjegice i bubuljice više nego kada ga slikate pod uglom i određenim osvjetljenjem. Čak i ako ste prilično zgodna djevojka, i vi sigurno imate neki ugao, pozu koja vam najviše ističe ljepotu, obline. Ukoliko ne znate koja je vaša, najbolje je da vježbate ispred ogledala.

Izdužite vrat

Zabacite glavu unazad malo i ispravite leđa. A onda podignite bradu tako da vam vrata izgleda duži. Možda će vam se učiniti da izgledate smiješno i neprirodno, ali tako će vaše lice izgledati uže, mršavije.

Skinny ruka

Ovo je trik koji ako savladate obezbjeđuje savršenu fotku, pogotovo ako imate malo punije ruke, ali morate da ga izvedete perfektno, ukoliko ne želite da djelujete čudno, nadrealno. Bilo da držite psa, kriglu piva, parče torte, ali i ako ne držite ništa, možete da postignete taj skinny look ruke tako što ćete postaviti malo dalje od tijela. Takođe, preporučuje se da malo izdignete ruku što će naglasiti vaše kosti i samim tim stvoriti iluziju da vam je ruka skinny.

Zauzmite pozu

Kao što vaše lice izgleda bolje kada podignete bradu i blago zabacite glavu, tako isto prava poza može mnogo da uradi za vaše tijelo! Učite od poznatih koje imaju jednu te istu pozu: okrenute su za 45 stepeni u stranu, jedna noga je isturena ispred druge, ramena su povucena ka nazad. Zatim, uradite onaj klasičan potez: stavite ruke na bokove koji su blago nagnuti ka napred u pravcu kamere.

Prekrstite noge

Ukoliko želite da vam noge izgledaju duže, prekrstite ih. To će vam takođe pomoći sa “a šta da radim s nogama” pitanjem koje ume da unese pravi metež u našu glavu prije samog fotografisanja! Ovo je posebno preporučljivo za slikanje dok sijedate.

Smijte se, čak i ako je to fejk smijanje

Najčudnije i najružnije fotografije su one na kojim izgledate neprirodno, „mrtvo“ i pozerski. Rjšenje: osmijehnite se! Osmjeh, čak i kad je vještački, improvizan, izazvan, će učiniti da izgledate prirodnije, normalnije, društvenije.

Uslikajte najbolji mogući selfie!

Do sada ste sigurni smo bar jednom uslikali svoj selfie! Međutim, vježbanje selfija može da vam otkrije nekoliko trikova: kako da nakrivite i pod kojim uglom glavu, da li da se blago ili više osmjehujete, očima ili usnama, koliko da se ispravite, i koja poza vam ističe figuru i kamuflira nedostatke.

Izvor: Elle.rs

Preporučujemo za Vas